Dator > hur man torka och återställa en dator

 • hur man torka och återställa en dator


 • Ofta en virusinfektion eller saknas viktiga filer kommer att göra datorer kör långsamt eller inte alls. Även om vissa Windows Recovery ger dig möjlighet att återställa filer som saknas och många bra antivirus lösningar låt dig hantera de flesta virusinfektioner, ibland finns det ingen annan möjlighet än att börja om från början och torka av datorn ren. Oavsett anledning, avtorkning och att återställa datorn inte är svårt-se bara till att du inte har någon kritisk information på datorn som inte har säkerhetskopierats.

  Du behöver:.
  bootbar Windows-installation eller System Recovery Disc (s)
  Skiva eller USB-lagringsenhet med dina data backup.


  1.
  Bort och koppla ur alla externa enheter från datorn. Öppna "Den här datorn" för att bestämma hur många hårddiskpartitioner du har.
  2.
  Leta efter andra partitioner än C-enheten. Om du bara ser C-enheten, gör sedan inte formatera något. Annars högerklickar du på D-enheten och klicka på "Format". Klicka på "Start" i fönstret som visas. En bekräftelse kommer att dyka upp med en varning om att detta kommer att radera all data på enheten. Klicka på "OK". Vänta på att formatera, för att avsluta och stänga format verktyget. Upprepa denna process för alla dina hårddiskpartitioner utom C.
  3.
  Sätt din Windows-installation eller system återställningsskiva som följde med datorn till din skivenhet. Om du har mer än ett system återvinning skiva, se till att in skivan med etiketten 1. Starta om datorn.
  4.
  Gör att datorn kan starta från CD /DVD. Om du använder en Windows-installation skiva, tryck på valfri tangent när datorn ber dig för att kunna starta från skivan. Följ installationsanvisningarna tills du ombeds att välja var du ska installera Windows. Välj C-partitionen och fortsätt med installationen. När frågan om du vill formatera partitionen genom att välja alternativet med en snabbformatering med NTFS och fortsätt med resten av Windows. Om du använder skivor systemåterställning, följ instruktionerna på dina skivor systemåterställning för att återställa datorn till fabriksinställningar.
  5.
  När datorn startar om för sista gången och du är på skrivbordet på din nyligen restaurerade systeminstallation är återställningen klar. Ta bort återställa CD /DVD från skivenheten och sätt data backup skiva eller kontakten i någon säkerhetskopiering USB-enhet du har. Navigera till den genom att öppna den i "Min dator" och kopiera de uppgifter som behövs genom att högerklicka på den och välja "Kopiera". Klistra in informationen genom att navigera till den plats där du vill ha det, sedan högerklicka och klicka på "Klistra in".

  Tips och varningar


 • Du kommer att förlora alla data på datorn genom att följa denna guide. Vara helt säker på det inte finns någon kritisk information på datorn innan du försöker torka den.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:historia IBM Thinkpad

Relaterade artiklar


 • hur man byter bläck för en Epson Stylus C88
 • hur ta reda på vad moderkortet jag har installerat
 • hur man öppnar en IBM Thinkpad tangentbord
 • Hur avgör jag vilken storlek batteribackup att köpa?
 • hur man använder enheter USB
 • hur man torka och återställa en dator
 • hur man skriver ut webbsidor i svart & vitt
 • hur man bränner bilder på en DVD-R
 • hur man uppgraderar en latitud C800 cpu
 • hur man uppgraderar en Dell 4550 processor