Dator > hur man överklockar en Compaq V2000

 • hur man överklockar en Compaq V2000


 • Hard-core dator spelare älskar att överklocka sina datorer. Även bärbara datorer är i allmänhet svårare att överklocka än stationära datorer på grund av kraftbegränsningar (överklockning kräver extra ström, naturligtvis) är Compaq V2000 en av de få bärbara datorer där överklockning kan och bör göras för att uppnå maximal prestanda. Förmågan att överklocka börjar med CPU tillverkare. De tenderar att ha ett överlager av high-end-processorer, sedan mitten av låg-end-processorer sälja mer. Således, tryck de medvetet ned de utför sina high-end-processorer och sälja dem som low-end-processorer. Överklockning är processen att vända vad tillverkaren gjorde för att uppnå hög-end CPU hastigheter på medellång till low-end CPU kostnader. Även detta låter som en superb idé, kom ihåg att överklockning datorn felaktigt kan få katastrofala följder och bör prövas med största försiktighet för nya användare

  Du behöver:.
  Överklockning programvara


  1.
  Hämta den mjukvara som behövs (se nedan under "Resurser"). Du måste ladda ner och installera ClockGen, CPU-Z och Prime95 att överklocka datorn på ett säkert sätt. Bara välja ett Prime95 ladda ner beroende på om du har en 32-bitars eller 64-bitars dator. CPU-Z låter dig ta reda på exakt vilken typ av moderkort, CPU och minne du använder för att ställa upp ClockGen. ClockGen är den faktiska överklockning programvara. Slutligen Prime95 kommer max tvinga ut datorns processkapacitet genom sin "tortyr test" för att säkerställa långsiktig stabilitet från någon överklockning ökar.
  2.
  Starta om datorn. När startas, se till att det inte finns några bakgrundsprogram körs. Det enda program du vill köra är de tre bitar av programvara som du installerade i föregående steg.
  3.
  Dubbelklicka på den nya CPU-Z ikon på skrivbordet och gå till den "Mainboad" sidan. Detta kommer att berätta vilken typ av moderkort är inne i din Compaq V2000. Hojta CPU-Z öppen för senare, eftersom du behöver ytterligare information från den i hela överklockning processen.
  4.
  Ställ upp ClockGen. Detta kan vara den svåraste och mest riskfyllda delen av överklockning Compaq V2000, så var försiktig. När ClockGen öppnas, klicka på "PLL Setup" och markera "Ignorera GSB /PCI"-knappen. Titta på din CPU-Z programmet nu. Om "moderkort" information berättar här om vilken klocka du använder, gå till "PLL Setup" och bläddra igenom klockgenerator Setup nedrullningsbara listan för att hitta den. Om CPU-Z programmet inte, då kan du prova trial and error.

  Med Compaq V2000 kommer ett av alternativen fungerar, men inte varje laptop klarar av överklockning. För att göra försök och misstag, väljer det första alternativet i Clock Generator Setup rullgardinsmenyn (CY28346). Klicka på "Läs Klockor. " Stäng sedan "PLL Setup" (men inte ClockGen), och nu öppnar "PLL Control. " Om detta är korrekt inställning av klockan, processorn bör FSB och RAM visningsalternativ nedan sina klockor. Om ingen eller endast några siffror visas, upprepa denna process med nästa drop-down-alternativet. Om alla tre klockorna visar siffror, gå tillbaka till CPU-Z och gå till "CPU"-fliken. Se till att CPU och FSB ("Fått FSB" i CPU-Z) är liknande i både CPU-Z och ClockGen. Gå nu till "Memory"-fliken i CPU-Z och se till att RAM liknar den som visas i ClockGen "PLL Control" rutan. Om de är alla liknande, fortsätt till nästa steg. Om inte, upprepa trial and error process med nästa drop-down alternativet i "PLL inställning".
  5.
  Öppna Prime95. Med ClockGen rätt konfigurerad, är det nu dags att börja överklocka datorn. Inuti Prime95, gå till Inställningar -> Tortyr Test och börja tortyr test. I huvudsak kommer detta att driva din dators processor till sin högsta under nuvarande klocka inställningar. Naturligtvis, som du försöker öka denna maximala klockinställning (därav "överklockning") med ClockGen (i nästa steg), kommer Prime95 tvinga din dator snabbare och snabbare.
  6.
  Öppna "PLL Control" ännu en gång från insidan ClockGen. Nu du kommer att göra den faktiska överklockning. Flytta det övre skjutreglaget något, så att FSB flyttas upp bara om två saker. Klicka på "Apply markering. " Om datorn omedelbart kraschar har du valt fel Clock Generator Setup alternativ och måste gå tillbaka till försök och misstag. Om datorn inte omedelbart kraschar, snabbt ser till nedre högra hörnet av skärmen där du ser Prime95 ikonen (den faktiska ikonen säger "2P-1"). Vänta i 5 minuter. Om ikonen blir gul när som helst, omedelbart flytta FSB reglaget tillbaka två poäng och klicka på "Apply Selection" igen. Grattis, du har bara överklockade datorn.

  Tips och varningar


 • med Compaq V2000, de flesta människor kan få en 10 till 20 procent ökning av processorhastigheten med hjälp av överklockning säkert. Var i detta intervall du faller beror på en mängd faktorer, så alltid på den säkra sidan av försiktighet vid överklockning.
 • Överklockning alltid har någon form av risk för det. Försök att tvinga din processor att köra snabbare när datorns nätaggregat inte är tillräckligt stort, till exempel, kan skada din dator.
 • Observera att överklockning håligheter garantier och permanent kan skada din dator om de utförs felaktigt. Det är bäst att först göra det med någon som redan har erfarenhet av överklockning.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur att fylla HP 21 bläckpatron

Relaterade artiklar


 • hur du kan få en ny ljudenhet i en dator
 • hur du ansluter en dator till en befintlig cox kabel
 • hur man ansluta flera USB-skrivare
 • magnetiska vs optisk lagring
 • Hur man överför iTunes Music till en mobiltelefon
 • felsökning av en liten teckenstorlek på en skrivare
 • Hur installerar man en Dell TrueMobile 355 Bluetooth-modul i en Inspiron 1721?
 • hur Flash BIOS på en Compaq 1200us
 • hur man sätter på Bluetooth på en hp pavilion
 • dator kortkommando tips