Dator > historia IBM Thinkpad

 • historia IBM Thinkpad


 • IBM ThinkPad debut fick fler än 300 utmärkelser för användbarhet, pålitlighet och design. Rymdfärjan Endeavour tog det första ThinkPad i rymden i december 1993 att hjälpa till med reparation av Hubbleteleskopet-den första moderna bärbara dator till i omloppsbana och den första av många resor utanför planet för ThinkPad-produkterna. ThinkPads har fått godkännande för framstående design innovationer och prestanda genom hela sin historia

  Du behöver:.
  Bootbar Windows-installation eller System Recovery CD (s).
  Skiva eller USB-lagringsenhet med dina data backup.

  Bland tidiga historia

  IBM anställda som ofta utförs anteckningsblock med dem som bar ordet "Think" på omslaget, som senare blev inspiration för ThinkPad varumärke. Den första produktionen ThinkPads gjort sitt inträde i oktober 1992, med modell nummer 300, 700, 700T och 700C. Den 700T var en Tablet PC och inte hade ett tangentbord. En månad senare gick in i ThinkPad 750P butiker. Den 750P hade en hybrid design som får sin display att vika tillbaka och ner, ungefär som en Tablet PC, och hade en tryckkänslig inmatningsenhet.

  Kända Sen Historia

  IBM började i februari 2001, som innehöll en innovativ portfölj-liknande design och inkluderade ThinkScribe digitala anteckningsblock producerar ThinkPad TransNote. Oktober 2003 såg ThinkPad R50 och T51 i butikerna, vilket innebär att världens första hård systemenhet skydd för bärbara datorer. "PC World Magazine" döpte IBM ThinkPad i sina World Class Hall of Fame 2004, med hänvisning till pålitlighet, innovation, design och makt ThinkPad linjen. IBM introducerade nya biometriska fingeravtryck teknik vid sidan av förbättrade kryptering för sin nya bärbara datorer, inklusive ThinkPad X41, i februari 2005.

  historiska inslag

  Distinkt och innovativa inslagen i ThinkPad inkluderar TrackPoint inmatningsenhet, Active Protection System, ThinkLight visuella hjälpmedlet, en roll-bur för att skydda moderkort, och ThinkVantage Utility Suite. Active Protection System utnyttjar rörelse sensorer för att upptäcka om den bärbara datorn har tappats, stänga av hårddisken för att förhindra katastrofala skador. IBM ThinkPad är i allmänhet svart. Robust konstruktion, som titan-förstärkt fall på vissa modeller och hål avlopp för att minska spill-skada, ger ThinkPad en mängd olika verksamhetsmiljöer. New Yorks Museum of Modern Art funktioner ThinkPad 701, som introducerade den märkliga konstruktionen fjäril tangentbordet.

  ThinkPads i rymden

  ThinkPads var de första bärbara datorer för att uppnå certifiering i långsiktigt flygning ombord den internationella rymdstationen. NASA använde olika ThinkPad-modeller på minst 31 shuttle lanserar samtidigt också in bana med den ryska rymdprogrammet. Enbart under 1998 var 54 ThinkPad upp i rymden-en del att göra flera resor. ThinkPads sprang experiment, under förutsättning referensdata till astronauter och hjälp i olika funktioner för kontroll och underhåll ombord på rymdfarkoster.

  Lenovo Group Förvärv

  IBM sålde ThinkPad linje, tillsammans med hela sin dator division, till Lenovo Group 2005. Lenovo fortsätter att producera olika modeller av ThinkPad, som hade i april 2010, omfattar ThinkPad SL, ThinkPad Edge, ThinkPad R, ThinkPad T, ThinkPad X och ThinkPad W-serien --- beställas från minst till mest kraftfulla.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man installerar en HP Deskjet 5160

Relaterade artiklar


 • hur du visar återställda raderade filer
 • hur man kan återställa datorn med återställningsskivor
 • hur du installerar ett PCI modem utan förare
 • hur man byter batterier i en Dell laptop
 • hur man spelar högtalarna via ett hörlursuttag på en bärbar dator
 • hur man ansluter en dator till en TV med videokabel
 • hur man överför innehållet i en IBM T42 hårddisk till en annan hårddisk
 • hur man läser ett SD-minneskort på en Dell D630
 • instruktionerna för att installera ny strömförsörjning på HP Windows Me
 • laptop pekskärm förmåner