Dator > felsökning av en Compaq Presario 1200 bakgrundsbelysning

 • felsökning av en Compaq Presario 1200 bakgrundsbelysning


 • Bakgrundsbelysningen i Compaq Presario 1200 är avgörande för dess dagliga arbete. En bakgrundsbelysning misslyckande resulterar i en värdelös laptop skärm. Även om många kan frestas att ringa in en tekniker för att ta en titt på en Compaq med bakgrundsbelysning frågor, kan du felsöka din Compaq Presario 1200 i ditt eget hem även om du inte har någon dator expertis. Det enda verktyg som behövs är en Phillips-skruvmejsel och en extra extern bildskärm
  1.
  Kontrollera att strömkabeln för Compaq Presario 1200 är ordentligt ansluten till strömkällan, antingen direkt i ett eluttag eller via ett överspänningsskydd. Även en enkel potentiellt problem, kan din bakgrundsbelysning fungerar inte utan en säker strömanslutning.
  2.
  Kontrollera bakgrund Batteriindikatorn på Compaq Presario. Det kommer att ange om ditt batteri är fortfarande funktionsdugligt. Laptop batterier normalt pågå i upp till ca 1000 avgifter innan han förlorade sin förmåga att ladda. Indikatorn på din Compaq kommer att signalera om batteriet behöver bytas.
  3.
  Kontrollera din skärm-ljusstyrka, eftersom dessa kan ha varit misstag justerats ända ner till de lägsta inställning. Om detta händer kommer din skärm verkar vara helt mörkt och belysningen avskurna. Leta reda på dedikerade övervaka-ljusstyrka på toppen av din Compaq Presario 1200-talet tangentbord och vända dem tillbaka upp.
  4.
  Tänk att ansluta din Compaq Presario till en extern skärm som ett test. Använd en VGA-kabel för att utföra detta test. Anslut ena änden av VGA-kabeln till "Video Out" port på baksidan av din Compaq Presario och den andra till den externa bildskärmen.
  5.
  Power både den externa bildskärmen och Compaq Presario på. Detta test kommer att leta efter moderkort eller inverter-kabel problem. Om den externa bildskärmen visar information som normalt skulle visas på din bärbara dator, är det troligt en inverter-kabel fråga, och detta kan korrigeras. Om den externa bildskärmen visas ingen information, är dock ditt moderkort den skyldige och hela din bärbara dator kommer sannolikt att behöva bytas ut.
  6.
  Ta bort skruvarna runt på ramen (omkretsen) av din Compaq Presario display Om den externa bildskärmen visas din bärbara information. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort alla skruvar runt ramen, sedan försiktigt lossna på ramen.
  7.
  Leta omriktaren kabeln längst ner i mitten av den exponerade skärmen. Kabeln är vit och ansluter till en vit inverter kontakten bredvid själva kabeln. Kontrollera att denna kabel var ansluten till kontakten-om inte, detta är källan till din bakgrundsbelysning misslyckande.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur reparera en Dell Inspiron 1200 laptop

Relaterade artiklar


 • hur man formaterar om en extern hårddisk med Windows XP
 • hur man återställer den nivå patron bläck i en HP-skrivare 6310
 • hur man underhåller en ultraljudsundersökning maskin
 • Hur du ser på filmer från en bärbar dator till tv
 • hur man uppgraderar minnet på en Compaq Armada 1700
 • hur du vill justera skrivaren på en HP 840C serie
 • Spelregler för ljudingång datorhögtalare
 • hur reparera BIOS med en flash-enhet
 • fördelarna med bärbara datorer i klassrummet
 • Hur du använder NTSC & ATSC kort TV-tuner