Dator > Varför köra min hårddisk hela tiden?

 • Varför köra min hårddisk hela tiden?


 • Även om det är vanligt att hårddisken för att nås ofta som du använder din dator kan konstant hårddisk verksamhet vara ett tecken på ett virus eller andra problem i datorn. Men detta är inte alltid fallet. När du försöker fastställa orsaken till frekventa hårddisk tillgång, måste du titta på ett antal aspekter av din dator och datorarkitektur

  Virtuellt minne

  Om datorn är låg på fysiskt minne, kommer många operativsystem, inklusive Microsoft Windows, avsätta en del av hårddisken att fungera som Random Access Memory (RAM). Den del av ditt RAM-minne som använder hårddisken kallas virtuellt minne. Om du försöker köra minneskrävande program men inte har mycket fysiskt RAM-minne, kan hårddisken köra hela tiden eftersom instruktionerna är läst och skrivit från den virtuella del av minnet på hårddisken. En annan bieffekt av minnesbrist är långsam dator prestanda eftersom hårddiskar är mycket långsammare än fysiskt RAM. Det bästa sättet att lösa problemet är att lägga till RAM-minne till din dator.

  Dataintensiva applikationer

  Vissa program, framför allt databaser, får göra täta datasamtal till din hårddisk. Om du kör ett program som gör många databasen samtal, kan du märka en ökning av hårddisk aktivitet. Men datasamtal beror på den databas program du kör. Vissa program laddas hela tabeller i minnet för åtkomst. Om du har virtuellt minne frågor och använder en databas som läser direkt från fil på disken, kan dock hårddisken verkar vara igång hela tiden.

  Stor fil manipulationer

  Om du kopierar eller överför stora filer kan det ta lång tid. Beroende på storleken på filen och hur den överförs, kan det verka som din hårddisk är igång hela tiden. Men om du överför en fil från en långsammare medium, som en CD eller DVD, är hårddisken skriver faktiskt små bitar av data och inte kör hela tiden. Om du manipulerar en stor fil på ett system som andra frågor, som låg minne eller körs ett program som kräver täta enhet tillgång, kan den stora filen göra enheten frågor om tillträde värre.

  Uppladdade och nedladdningar

  uppladdning och nedladdning av filer kan orsaka disken till verkar vara igång hela tiden. I de flesta fall kommer du att se vanliga blixtar av din hårddisk tillgång ljus vid uppladdning eller nedladdning. Detta är normalt. Varje gång lampan blinkar är en liten del av en fil som läses eller skrivs till disken. Om du har en mycket snabb nätverksanslutning kan enheten köras konstant tills filen överförs.

  Virus eller spionprogram

  I vissa fall, virus eller spionprogram kan ofta tillgång till din hårddisk som gör det verkar vara igång hela tiden . Om din dator har tillräckligt med minne, är du inte kör stora program eller arbetar med stora filer, och inte ladda upp eller ladda ner information, kan du ha ett virus eller spionprogram installerat på din dator. Göra en fullständig virus sveper om du misstänker att detta är fallet.

  Virussökningar och Bakgrundsprocesser

  Vissa datorer, framför allt äldre datorer kan vara långsammare än rekommenderas för vissa antivirusprogram eller annan bakgrund process som krävs av din operativsystemet. På en del äldre datorer kan processen för kontroll och inokulering filer mot virus visas som en hårddisk som hela tiden används. I många fall är dock att öka minnet i din dator kan låta din bakgrund processer fungera smidigare med mindre hårddisk.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:laptop vs pc strömförbrukning

Relaterade artiklar


 • hur man skapar en e-postadress via Exchange 2007
 • hur du formaterar en dator från bios
 • historien om bärbara datorer
 • vad som styr internet hastighet på datorn?
 • hur du uppgraderar iBook minne
 • hur du lägger till belysning till en dator torn
 • Hur man använder en PC som en bildskärm till en mac
 • nackdelarna med magnetiskt bläck teckenigenkänning
 • hur man fixar min drivrutin för min brännare
 • hur man uppgraderar från en PC2700 till PC3200