Dator > Skillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars processorer

 • Skillnaden mellan 32-bitars och 64-bitars processorer


 • När människor ställer högre krav på personliga datorer och annan elektronisk utrustning, har mikroprocessorer tagit en framträdande roll i loppet mot snabbare och mer kraftfull teknik. Numera en stor del av datorn-centrerad diskussion kretsar kring uppgradering från så kallade "32-bitars"-processorer som "64-bitars"-processorer. Den fördubblade tal implicerar vissa betydande förbättring i förädlingskapacitet eller hastighet, men vad exakt innebär det

  Definiera bit

  En dator utför uppgifter genom att lagra information och göra beräkningar på sådan information. Det gör detta genom sätt mikroskopiska elektroniska strömställare (eller mer specifikt, spänningar eller spänning övergångar) När "av" eller "på", där datorn identifierar som siffrorna 0 och 1, respektive. Detta system består av binära data, och varje binär 0 och 1 kallas lite. Bits tenderar att samlas i grupper om åtta siffror, kallade bytes, som tillåter datorn att företräda någon decimaltal mellan 0 och 255 bara genom en serie on /off switchar, enligt boken "PC Reparationer och underhåll-En praktisk vägledning . "

  Beskriva en processor

  Två saker beskriva en dator processor. Hur snabbt det är och hur mycket information den kan hanteras på en gång, eller med andra ord, dess bredd Begreppet bitar tar relevans i den . beskrivning av processorns bredd Men här det blir komplicerat eftersom en term som "32-bitars" eller "64-bitars" kan beskriva ett antal funktioner i processorn: front-side bus, adress bussen, eller processorns interna register, enligt boken "Uppgradering och reparera datorer. "

  Front-side bus

  även kallad en data (I /O) buss, processor side bus eller CPU buss, tänk på denna komponent som en motorväg där informationen kommer till processorn. Bussen består av kablarna som ansluter processorn till andra komponenter i chipset, där andra mikroprocessorer och liknande komponenter är inhysta. är bredden på front-side bus bestäms i bitar. Om du använder motorvägen analogt, i detta fall, (byte består av åtta bitar vardera) är analoga med köer på vägen. Till exempel skulle en 16-bitars buss har motsvarande fyra körfält på väg, medan 32-bitars bussar skulle ha åtta banor.

  Adress Bus

  En dator behöver inte bara veta vilken typ av information att bearbeta , men dess plats också. När du kör ett program, en back-och-tillbaka process sker mellan datorns minne och processor. All relevant information läggs in i minnet för enkel åtkomst och sedan specifika instruktioner skickas till processorn, som beräknar resultat, och sedan skickar den tillbaka till där det behövs. Varje gång bitar av information skickas till och från processorn, är de sällskap av ett par mer bitar av information uppgift om det specifika platsen för att bit av data. Denna adressinformation anländer och avgår via adressen bussen. Med hjälp av motorvägen Analogt adressen bussen motsvarande husnummer eller gatuadress. Adress buss bredder vanligtvis sträcker sig från 20-bitars till 40-bitars

  inre registrera dig

  kallas även en intern databuss, tjäna interna register som håller cellerna i processorn själv: till exempel kan processorn lägga till två nummer i två register och placera resultatet i ett tredje register. Den större storleken på en processors interna register, desto mer data som kan fungera på en gång. Interna register storlek också representerar det verkliga måttet på en 32-bitars eller 64-bitars processor. Missuppfattningar överflöd koppla storleken på en processor på dess främre buss bredd, till exempel. Men i verkligheten finns det processorer med 64-bitars bussar som bara har 32-bitars registret.

  Steg i prestanda

  Eftersom de kan knapra upp två gånger data i samma tid, datorer med 64-bitars processorer ger en betydligt snabbare prestanda snabbt som deras 32-bitars motsvarigheter, enligt Apple. De är också klara att läsa mer minne, medan 32-bitars program endast haft tillgång till upp till 4 gigabyte minne på en gång, 64-bitars program riva nästan denna mur ner med tillgång till en fullständig terabyte värde av minne eller mer. Alla av de mest populära operativsystem som Windows 7, har Mac OS X Snow Leopard och Linux kommer ut med 64-bitars versioner, och ett ökande antal 64-bitars drivrutiner och programvara är för närvarande tillgängliga.

  Tips när du köper

  När det gäller att köpa en 64-bitars dator, se till att "64-bitars" avser processorn interna register, inte dess databuss, trots att ett 64-bitars databuss och inte gör ont. Här är ett par tips när i jakten på en dator: Intel Pentium Core 2-processorer är alla 64-bitars, medan Pentium 4-familjen ges 32-bitars. Nästan alla Intel-processorer har 64-bitars data bussar. När det gäller konkurrerande chip maker AMD, har det passande namnet Athlon 64-processorer 64-bitars register, men endast 16-bitars data bussar.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:typer av anslutningar skrivare usb

Relaterade artiklar


 • hur man sätter på Bluetooth på en Toshiba Satellite bärbar dator
 • hur man fyller dell bläckpatroner
 • hur du ställer in surroundljud på vista
 • hur man upptäcker DDR RAM-hastighet
 • input och output-enheter på datorn
 • Felsökning en HP 4550
 • felsökning av en Toshiba Satellite A135-s2356
 • Lägga till en COM3 port på en dator
 • hur man installerar DirectX 9.0c-kompatibelt grafikkort
 • hur du överför låtar från en Sony mp3-spelare