Dator > Hur kan jag åtgärda bakgrundsbelysning skärmen på en bärbar dator med i bilden?

 • Hur kan jag åtgärda bakgrundsbelysning skärmen på en bärbar dator med i bilden?


 • Om det finns ett problem med bilden på din Dell-dator, är det sannolikt antingen ett problem med bakgrundsbelysningen själv, eller en motsvarande fråga som påverkar bakgrundsbelysningen: s effekt för att ge en lättläst display. De gemensamma skyldiga är vanligtvis missanpassade bildskärmens ljusstyrka inställningar, fast LCD nära växlar, och frånkopplad övervaka inverter kablar. Du kan fixa alla dessa frågor även om du aldrig har försökt Dell laptop reparation innan, och det enda verktyget som behövs för dessa reparationer är en Phillips skruvmejsel.
  1
  kontrollera strömanslutningarna början. . . Ofta är den mest enkla korrigera de vanligaste skyldige. Kontrollera att nätadaptern kabeln inte lossnat från vägguttaget eller från baksidan av Dell laptop.
  2.
  Justera inställningarna bildskärmen ljusstyrka. Om bildskärmen ljusstyrka blivit vänt hela vägen ner av misstag, kommer skärmen att helt mörkt och bakgrundsbelysningen verkar inte fungera. Justera ljusstyrkan med hjälp av ljusstyrka knapparna högst upp på din Dell laptop.
  3.
  Kontrollera LCD nära slå på Dell laptop. Denna växel är faktiskt en liten pin-liknande knappen längst ner till höger eller vänster gångjärn för Dell bärbara display (beroende på din exakta märke och modell av bärbar dator). Normalt fungerar denna knapp som en sensor som känner av om den bärbara datorn är stängd eller öppen och växlar skärmens bakgrundsbelysning på eller av på lämpligt sätt. Men ibland blir denna switch "fastnat" i "OFF". Klicka på det flera gånger med fingret eller ett litet verktyg kan användas för att un-stick växeln, vilket i sin tur kommer att återställa monitorns bakgrundsbelysning.
  4.
  Öppna Dells bärbara övervaka upp för att få tillgång omriktaren kabeln. Omriktaren kabeln är också ansvarig för bakgrundsbelysningen verksamhet och kan ha lossnat. Leta reda på skruvarna runt bezel, eller omkrets av skärmen som håller displayen tillsammans. Ta bort dessa skruvar med Phillips-skruvmejsel.
  5.
  Långsamt drar av bezel, med början på ett hörn och sedan dra den helt borta. Under exponerade bildskärmen ser du den vita omriktaren kabeln i botten. Denna kabel ska anslutas till omriktaren kabelkontakten som finns till höger. Om det har lossnat, in kabeln igen i kontakten. Snap kontakten ned i sina plan, horisontell position för att låsa den på plats. Detta bör återställa bakgrundsbelysningen på din Dell laptop.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man bygger en dator från komponenter

Relaterade artiklar


 • hur man installerar minne på en hp pavilion
 • hur till öppen wmv filer i OS X
 • hur man bestämmer MAC-adressen för en dator
 • hur du installerar RAM i en Dell 2400 skrivbordet
 • Syftet med CMOS-batteri
 • hur man återställer en gateway 2000 bios
 • hur man återställer dell bläck
 • hur man fixar usb minne
 • felsökning av en cd-spelare som inte kommer att fungera på en bärbar dator
 • Skillnaden mellan AMD Athlon & Pentium