Dator > Hur bearbeta och skriva ut ett digitalt foto

 • Hur bearbeta och skriva ut ett digitalt foto


 • Tack vare digital teknik tar det att ta ett foto och skriva ut bilden bara några minuter. Mer sofistikerade bildredigeringsprogram erbjuder alternativ som kan förlänga processen, men de flesta datorer har inbyggda programvara som gör att du kan göra enkla justeringar i bilden. De flesta hem-skrivare har numera möjlighet att utskriftskvaliteten fotografiska bilder också. Instruktionerna som följer detalj hur man gör bilder av högsta kvalitet möjligt med din kamera och skrivare

  Du behöver:
  digitalkamera.
  USB-kabel eller kortläsare.
  Dator med bildbehandlingsprogram.
  Skrivaren.


  1.
  Fånga den bild du vill skriva ut genom att fotografera på högsta kvalitetsnivån kameran erbjuder. Vissa kameror kommer att ange detta genom att namnge de nivåer, som t. ex. "Super High Quality", eller de kan ge en upplösning i bildpunkter, till exempel 2048 x 1536.
  2.
  Hämta bilden till din dator genom att ansluta den till din kamera med en USB-sladd. Sätt på kameran. Välj önskat program att använda för nedladdning, eller använda datorns inbyggda programvara, efter att anvisningarna. Välj den mapp på din dator som du kommer att ladda ner bilden. Var noga med att stänga av kameran innan du kopplar från datorn.
  3.
  Öppna upp bilden i datorns bildredigeringsprogram genom att välja den från mappen.

  4.
  Rotera bilden om det behövs med hjälp av alternativen bildredigering. Välj vilken graders vinkel för att stänga bilden.
  5.
  Beskär bilden med beskärningsverktyget. Välj del av bilden du vill behålla, tryck sedan "Enter" för att eliminera oönskade portion.
  6.
  Ställ in bildens upplösning till 300 pixlar per tum. När du gör det, kommer dokumentet storlek, mätt i inches, förändring. Dessa mått är de största du kan skriva ut ditt foto i och ändå behålla kvaliteten. Du kan krympa utskriftsstorlek genom att i önskade dimensioner till dokumentet storlek.
  7.
  Justera bildens kontrast och färgskiftning genom bilden alternativen. Dessa kan behöva ytterligare manipuleras efter att ha sett den utskrivna bilden.
  8.
  Klicka på "Skriv ut. "Detta kommer att öppna skrivarens dialogruta som erbjuder en rad alternativ beroende på skrivarmodell.
  9.
  Välj om din utskrift skall göras som en Stående eller Liggande. Om din utskrift är bredare än den är lång, välj "Landscape". Du kan också välja om du vill centrera bilden eller skriva in i ett gräns storlek för att ändra sin ståndpunkt på papperet.
  10.

  Välj den typ av papper du använder. Du kan experimentera med resultat från olika papperstyper men det är viktigt att välja rätt om papperet är blank eller matt.
  11.
  Välj högsta utskriftskvalitet i de val som finns på din skrivare. Klicka på "Print" för att påbörja processen.

  Tips och varningar


 • Hur stor en bild kommer du att kunna skriva ut beror på kamerans megapixlar. Som en riktlinje, kommer en 8-megapixelkamera kan du göra ett högkvalitativt 8-av-10 tum tryck. För bästa bildkvalitet, är en upplösning på minst 300 dpi (dots per inch) är nödvändigt.
 • Du har möjlighet att skriva in ett större dokument storlek än den storlek som visas i rutan som upplösningen är justeras. Men för att detta kommer att medföra att bilden skrivs ut med pixelisering, eftersom det är tvungen att bli en större fil än den storlek som den blev skjuten. För att åtgärda detta problem i framtiden, kommer att fotografera med högsta kvalitet inställningen kameran tillåter.
 • när du lär dig skriva ut digitala bilder, är det rekommenderat att du använder samma papperstillverkaren som din skrivare.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du installerar ett nytt grafikkort från integrerad

Relaterade artiklar


 • hur du uppgraderar mitt grafikkort till min pc
 • Hur konvertera bilder till en digital skanner
 • hur man byter HD i en iMac
 • hur man får hjälp att rensa din dator gratis
 • logik & dator fundamenta design
 • hur man kommer åt minnet under en Toshiba laptop tangentbord
 • Hur du ser på en film från en dator på TV
 • Hur installerar man en Dell TrueMobile 355 Bluetooth-modul i en Inspiron 1721?
 • Ta bort en nätverkshubben under Windows
 • instruktioner om hur man bygger en pc