Dator > Felsökning ett trådlöst tangentbord och mus

 • Felsökning ett trådlöst tangentbord och mus


 • Ett trådlöst tangentbord och datormus kan du styra datorn på samma sätt ett vanligt tangentbord och mus-med den extra fördelen av att kunna flytta så långt iväg från din maskin som du vill (så länge du bor inom räckhåll). Om din trådlösa tangentbordet eller musen har slutat svara, kan du räkna ut vad som orsakar ditt problem genom att kontrollera ett par snabba inställningar och maskinvarukonfigurationer
  1.
  Se till att du inte har flyttat ditt trådlösa tangentbordet eller musen utanför sändning datorns räckvidd. Kolla i bruksanvisningen eller på förpackningen att dina trådlösa enheter kom in-det blir en distans, som anges i fötter, att du inte kan överskrida eller ditt trådlösa tangentbord och mus kommer att sluta att kunna kommunicera med datorn
  .
  2.
  Kontrollera att det trådlösa "dongle" enheter som medföljde det trådlösa tangentbordet och musen är anslutna till USB-portar på datorn. Dessa "dongeln" USB-enheter är hur det trådlösa tangentbordet och musen kan kommunicera med datorn. Dessa enheter måste kopplas in trådlöst tangentbord och mus ska fungera.
  3.
  Kontrollera att den trådlösa tangentbordet och musen har batterier. Eftersom de inte springer ifrån strömmen som din dator använder, dessa enheter behöver batterier för att fungera. Kontrollera att batterierna finns i första hand och ersätta dem med nya om de har förlorat sin laddning.
  4.
  Kontrollera att du har installerat programvaran för den trådlösa tangentbord och mus. Dina två trådlösa enheter kommer att ha kommit med separat cd-rom som innehåller drivrutinerna. Dessa förare måste på din dator för att det trådlösa tangentbordet och musen att fungera. Om du inte har installerat programvaran, gör det och starta sedan om datorn och se om tangentbordet och musen börja arbeta.
  5.
  Försök att koppla den trådlösa USB "dongle"-enheter i olika USB-portar på datorn. USB-porten som används för tillfället kanske inte fungerar korrekt, och helt enkelt byta den donglar till en annan USB-port kan åtgärda eventuella problem du har.
  6.
  Se till att dina trådlösa enheter är bytte "På". Ett trådlöst tangentbord och mus har ofta en "On /Off" switch som du vänder när du inte använder enheten för att spara energi i batteriet. Om det trådlösa tangentbordet eller musen är påslagen "Off" kommer du inte att kunna använda den även om lämplig programvara är installerat, dongeln inkopplad, etc.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man berättar skillnaden mellan DDR och DDR2

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Hyundai lcd
 • hur man använder en bärbar dator för att bränna DVD-skivor från en DVR
 • vad är en ljud-port på en dator?
 • vad är en primär partition?
 • hur spela upp video från mini-skiva på datorn
 • hur du ansluter en SATA DVD till IDE
 • vilka kort som används på PCI-platser i en PC?
 • fördelarna med kortplatser
 • Felsökning en Lexmark-port USB-skrivare
 • hur man rengör en HP LCD-bildskärm