Dator > Felsökning av en HP LCD-bildskärm

 • Felsökning av en HP LCD-bildskärm


 • HP gör ett antal flytande kristaller, eller LCD, skärmar. LCD-skärmar skapar en bild genom att skicka ljus genom en flytande kristall lösning som antingen blockerar ljuset eller låter det passera genom ett färgfilter. LCD-skärmar är idealiska för användning med dator, eftersom de utgör en utmärkt stillbild och kan inte drabbas pixel burn-in som andra platt-display teknik. Även kvalitet övervakar springa in i enstaka problem och behöver lite grundläggande felsökning innan du skickar dem till service.
  1.
  Kontrollera nätsladden för att kontrollera att det är ordentligt inkopplad till både övervaka och utlopp. Om du använder ett överspänningsskydd, ta bort den och anslut nätsladden direkt till ett uttag som du vet fungerar.
  2.
  Lossa och sätt tillbaka båda ändar av kabeln som går från din dator till din bildskärm. Om din HP LCD-bildskärmen har mer än en kontakt använder den andra att se till att kontakten är inte problemet. Ta bort eventuella switch eller förlängningskabel som får vistas mellan datorn och bildskärmen.
  3.
  Starta om datorn. En ny start kommer att korrigera många program frågor.
  4.
  Kontrollera i dokumentationen för grafikkortet för att säkerställa att den stöder HDCP, eller High Bandwidth Digital Content Protection, eftersom skärmen kan tom när du försöker titta högupplöst innehåll via ett grafikkort som inte stödjer det. Vissa äldre HP LCD-skärmar också stöder inte HDCP, så kontrollera din skärm dokumentationen också.
  5.
  Gå till grafikkortet tillverkarens webbplats och installera de senaste drivrutinerna för grafikkortet. Instruktioner för installation av drivrutiner kommer variera beroende på tillverkare, men de ska finnas med drivrutinerna.
  6.
  Ändra upplösningen på en förinställd videoläge för att se till att du inte är försöker driva monitorn i ett som inte stöds resolution. Olika modeller av HP LCD-skärmar har stöd för olika förinställda videolägen. Alla förinställda bildlägen för bildskärmen visas i bildskärmens bruksanvisning. Resolutioner på 1024 x 768 och lägre stöds av nästan alla HP LCD-skärmar.
  7.
  Tryck på "Auto /Välj"-knappen på framsidan av HP LCD-skärmen för att korrigera eventuella bilder som är mörka eller suddiga. Om detta inte korrigera bilden, tryck på "Meny" knappen på framsidan av bildskärmen för att få upp på skärmen meny, där du kan använda "+" och "-" knapparna för att bläddra igenom alternativen och " Enter "för att välja det alternativ som du vill ändra. Justera ljusstyrka och kontrast som behövs genom att välja dem och använda "+" och "-" knapparna. Tryck på "Menu"-knappen för att stänga menyn.
  8.
  Tryck på "Menu"-knappen för att komma till menyn, bläddra till "bildkontroll" och tryck på "Enter". Härifrån kan du välja "Auto-inställning" och HP LCD-skärmen justerar automatiskt den horisontella och vertikala placering för att centrera skärmen. Möjligheten att justera dessa inställningar är endast tillgänglig om du använder VGA-ingångar.
  9.
  Kontakta din återförsäljare eller tillverkare för ytterligare felsökning för just din modell av HP LCD-monitorn. Om bildskärmen fortfarande har frågor, kan du behöva skicka in den för service.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:felsökning av en hp laptop bildskärm

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan DVD och RW-media
 • hur man byter en bläckpatron i Epson-skrivare
 • hur man installerar en slav hårddisk i en Sony Vaio vgcrb30
 • att bota min dator av skadlig kod när servern är upptagen
 • hur man uppgraderar ett moderkort utan att installera om windows
 • hur man identifierar mitt GeForce video
 • de typer av PLC: er
 • hur du skickar ett fax från en XP-dator
 • hur du ansluter din bärbara trådlösa kortet till en trådlös skrivare
 • Ta bort en nätverkshubben under Windows