Dator > Definitionen av en adapter kort i en dator

 • Definitionen av en adapter kort i en dator


 • Adapter kort för datorer finns i många olika former och storlekar och har många olika funktioner. Adapter kort, även kallad expansionskort, enligt webopedia. com, är bitar av hårdvara som tillåter en dator att använda en särskild enhet som en grafikkort eller nätverkskort. "Adapter kort" är ett brett begrepp som omfattar många kringutrustning och enheter

  Trådlösa nätverkskort

  Ett trådlöst nätverkskort används för att ge trådlös Internet möjligheter till en dator som tidigare saknat en sådan förmåga. Även om det finns USB-nätverkskort samt, deras räckvidd och kapacitet är inte lika hög som nätverkskort som kopplas till PCI och PCI Express-kortplatser på datorns moderkort. Enligt RamElectronics. net, komma flesta datorer är utrustade med trådlöst nätverk cards. You 'll måste öppna datorn torn och fysiskt koppla in kortet i moderkortet för att installera ett PCI-kort.

  Grafikkort

  Din datorns grafikkort spelar en stor roll i bildkvalitet på video, dataspel och andra bilder. Dessa enheter arbetar tillsammans med bildskärmen, processor och andra komponenter dator för att leverera både text och grafik. Enligt Webopedia. com, grafikkort innehåller sina egna minnen så att de inte behöver använda datorns RAM-minne att lagra bilderna visas. Det är mycket lättare att uppgradera och anpassa ditt grafikkort i en stationär dator än i en bärbar dator med begränsat utrymme och kondenserad hårdvara.

  Grafikacceleratorer

  grafikaccelerator, inte att förväxla med grafikkortet, är en separat grafikkort som används för att öka prestandan på användarens dator genom att hantera grafisk information så att datorns processor är fri att hantera resten av datorn. Dagens grafikintensiva program och spel kräver en hel del grafiska beräkningar som mosse ner low-end-system med kommandon som annars skulle skötas av en grafikacceleratorn.

  Ljudkort

  Ett ljudkort är en expansion styrelse som gör att ditt dator att redigera och spela upp ljud. Enligt Webopedia. com, ljudkort är vanliga i flesta datorer, eftersom de har blivit ett nödvändigt tillägg för dagens genomsnittliga datoranvändare. Ljudkort tillåter datoranvändare att ansluta hörlurar, högtalare och mikrofoner i in-och utgångar som finns på den externa delen av ljudkort. De flesta ljudkort stöder MIDI-standarden och har möjlighet att hantera kommandon som utformats för Soundblaster ljudkort, standarden för ljud på PC.

  Accelerator Board

  Accelerator ombord är en term som ibland används som ett smeknamn för Graphics acceleratorer, men en accelerator styrelse är också en expansion som gör att en dator att köra snabbare genom tillägg av en snabbare CPU eller FPU. Styrelsen fäster ett uttag på moderkortet, enligt Webopedia. com. De påpekar också att användarna vill ha ett snabbare processor har också möjlighet att ta bort deras nuvarande CPU och ersätta den med en snabbare.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man installerar en hårddisk i en Dell Dimension 4600 dator

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en dator för första gången
 • HP LaserJet skanner använder
 • Hur konvertera flac till wav på en Mac
 • hur man installerar SLI på ett ASUS moderkort
 • hur man använder en CRT-HDTV som en datorskärm
 • hur man installerar en Bluetooth-adapter i en Epson RX620 skrivare
 • Hur man använder en kondensatormikrofon på en dator
 • Är det OK att kontinuerligt ladda en laptop?
 • laptop dockning fakta
 • hur man byter en Power LED