Dator > vad som styr internet hastighet på datorn?

 • vad som styr internet hastighet på datorn?


 • Den fart med vilken du kan surfa på Internet, visa videor, eller utföra andra online-relaterade uppgifter bestäms av en kombination av datorns attribut och din Internet-tjänst. All verksamhet som du utför på Internet använder en mängd av datorns resurser. Använda Internet omfattar enheter som routrar, modem, nätverkskort, processorer, RAM och hårddisk. Några av dessa kan du kontrollera, ändra och justera. Men andra har du kontroll över någon förutom att välja ett annat Internet-leverantör.

  Internet Service Provider

  Den faktor som har störst effekt på Internet snabb din dator är anslutningen tillhandahålls av din Internet-leverantör. Om du har en bredbandsanslutning, kommer du att njuta snabbare hastigheter än någon som är på en uppringd eller ISDN (Integrated Service Digital Network) anslutning. Bredbandsanslutningar som kabel, DSL-och fiberoptik har hastigheter från 1,5 Mbit /s till 100 Mbps. Uppringd leverantörer når vanligen högst cirka 56 Kpbs och ISDN är vanligen mellan 128 kbit /s och 256 Kbps.

  nätverkskort

  Vilken typ av nätverkskort på din dator kan orsaka en annan flaskhals Internet hastighet. Medan flesta nätverkskort kan hantera enkel surfning, kan vissa vara överansträngd om utföra flera nätverksfunktioner. Detta kan kraftigt begränsa Internet hastighet du får från din dator.

  Nätverkskort finns i en rad olika hastigheter. Vanligtvis de kommer i formatet 10/100 eller Gigabit. 10/100 betyder att kortet kan fungera i nätverk som kör 10 Mbps eller 100 Mbps. Gigabit-nätverkskort klarar nätverk hastigheter upp till 1 gigabit per sekund.

  Random Acccess Memory

  Random Access Memory eller RAM, kan i datorn har en inverkan på datorns internet hastighet. RAM är virtuellt minne, som påverkar hastigheten på din ansökan användning. En dator med en liten mängd RAM-minne kommer att få en svårare tid lastning webbsidor. Detta är mer märkbar om du har flera program öppna medan du använder Internet.

  Uppenbart att ju mer RAM-minne du har desto bättre. En 32-bitars operativsystem kan oftast hantera upp till 3,5 MB RAM, och 64-bitars operativsystem kan hantera RAM över 4 MB.

  budget kommer att spela en roll i hur mycket RAM du lägger till din dator, men med minst 2 MB RAM-minne är en god praxis.

  Processorhastighet

  processorhastigheten i din Datorn kan också ha en inverkan på hastigheten på din Internet-aktiviteter. En mer kraftfull processor kan använda och ladda fler program i snabbare takt, en långsammare processor kan hantera mindre. Vidare, om du gör något på Internet som kräver beräkningar eller någon form av dynamiska data, kan det visa sig vara ännu mer beskatta till en långsammare processor.

  Återigen kommer budgeten spela en roll i din processor val. Om du kan åtminstone få en 1 Ghz processor kommer det att bidra till att undanröja processorn som en flaskhals för din Internet hastighet.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:felsökning av en Toshiba 120 extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar ett datasystem
 • hur du tar bort batteriet från en Compaq Presario 1700 laptop
 • hur ändrar bläckpatronen i en MFC-3220C skrivare
 • Hur vet jag om min dator tar PCI eller PCI Express grafikkort?
 • hur du kopierar en musik-cd till en hårddisk utan att rippa
 • instruktioner om hur man bygga min egen dator
 • hur man fixar papperet foder på en Brother-skrivare
 • Förteckningen över delar för att bygga en bärbar dator
 • hur du installerar en drivrutin för diskettenheten
 • hur du anger BIOS på en Compaq M300