Dator > vad är system busshastighet?

 • vad är system busshastighet?


 • Buss hänvisar till fysiska anslutningar mellan flera maskinvarukomponenter i en dator. Bussar minska antalet kanaler som krävs för enskilda enheter att kommunicera med varandra genom att låta uppgifter som skall överföras via en enda kanal. Effektiv dataöverföring är viktigt eftersom varje komponent i en dator är ansvarig för att verkställa endast en del av den övergripande processen, och endast när information får flöda fritt mellan och mellan olika enheter kan en dator utföra instruktioner.

  busstyper

  Bussar låta CPU (central processing unit) för att sända instruktioner och information till interna komponenter samt kringutrustning. Tiny sladdar under moderkortet fungerar som elektronisk vägar för passage av information och data signaler via datorn, nätverk för de olika komponenterna. Den interna bussen, till skillnad från den externa bussen, ansluter bara komponenter inne i höljet, såsom CPU och minne (RAM). Den interna bussen, även känd som systembussen, är snabbare än den externa bussen.

  Busshastighet och kabel

  Den viktigaste aspekten för en buss är den hastighet med vilken man kan överföra information. Ju högre beloppet för dataöverföring tillåten mellan olika interna enheter, är den högre systemets busshastighet. Den kurs till vilken information kan överföras är direkt beroende av antalet fysiska linjer genom vilken data kan överföras samtidigt. Dataöverföringshastighet är uttryckt i bitar, och i ett 32-tråd flatkabeln, kan 32 bitar sändas parallellt. Som sådan är den busshastighet baserad på "bredden" av flatkabeln, ett mått på hur många bitar kan samtidigt tillställas.

  Frekvens

  Frekvens är en annan aspekt av buss hastighet. Frekvens, mäts i Hertz (Hz), avser det antal datapaket som skickas (eller emot) med bussen varje sekund. En "cykel" uppstår varje gång bussen skickar eller tar emot information. Den högsta stöds överföringshastighet kan beräknas genom att multiplicera bredden på kabeln genom att frekvensen.

  Busshastighet Betydelse

  Hastigheten på systembussen direkt påverkar en dators prestanda. Systembussen kan vara en begränsande faktor i situationer där den CPU och RAM kan hantera data snabbare än systembussen kan överföra dem. En långsam systembuss kan ses som en trafiksignal på motorvägen, bilar når signalen mycket snabbt, utan hålls upp när de kommer dit. Det är förståeligt systembussen en viktig faktor att beakta, eftersom det i en dator med snabbare processor och minne, skulle en lägre busshastighet skapa flaskhalsar, som processorn skulle vara redo att skicka och ta emot mer data än vad som kan rymmas i en långsammare buss .

  Adress Bus

  För att en dator för att utföra instruktioner, såsom lastning en ansökan, måste den innehålla uppgifter i och ur minne och hålla reda på var varje uppsättning data finns. Adress hänvisar till platsen för dataset, och som sådan är adressen buss en viktig aspekt av systembussen. Datorn sänder information om olika adress platser i minnet, så att informationen kan användas av andra interna komponenter. Information som beskriver dessa minnesplatser färdas längs den adress bussen, vilket motsvarar hur många adresser platser nås samtidigt. Ju mer minne adress platser finns, desto mer RAM-minne kan användas.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur till vända en CRT-skärm till en TV

Relaterade artiklar


 • felsökning av en scanner Lexmark skrivare
 • hur man uppgraderar en Dell 2300 processor
 • användningsområden för bärbara datorer
 • hur du uppdaterar drivrutinen för ett ljudkort
 • hur man installerar SLI grafikkort
 • hur man installerar en DVD-spelare i Windows XP
 • riktningar för att ändra en lcd ljus i en bärbar dator
 • hur man använder en CRT-HDTV som en datorskärm
 • kapaciteten hos datateknik i undervisningen
 • hur du återställer inställningarna på din IPAD