Dator > kostnad per sida med en bläckstråleskrivare vs en laserjet

 • kostnad per sida med en bläckstråleskrivare vs en laserjet


 • Kostnaden per sida för bläckstråleskrivare och LaserJet-utskrifter beror på en rad faktorer såsom den ursprungliga kostnaden för skrivaren, den typ av bläck som används patron, underhållskostnader och hur lång tid det tar att skriva ut en sida. Också ta hänsyn till hur mycket använda skrivaren kommer att få

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel

  Initial Kostnad

  Den ursprungliga kostnaden för skrivaren är första faktorn att ta hänsyn till. Bläckstråleskrivare är tillgängliga från ca $ 40 till $ 200. Laserskrivare är oftast dyrare att köpa, och kosta från $ 100 till $ 500. I båda fallen gör den högre änden alternativen vanligtvis inte införa många viktiga funktioner, men funktionen snabbare och bättre utskriftskvalitet.

  Bläckpatroner

  bläckstråleskrivare är utrustade med bläckpatroner som är relativt billiga, men kräver täta byte. Bläckstråleskrivare använder en svart och en färgpatron, men andra konfigurationer är också vanliga. I de flesta fall kostar en bläckpatron $ 15 till $ 25, och producerar 150 till 200 sidor. Till exempel, Canon bläckpatroner genomsnitt ca $ 19 Varje, och avkastning 170 sidor, som kostar ca 11 cent per sida.

  LaserJet

  Laserjet skrivare är utrustade med tonerkassetter som är relativt dyra, men behöver inte bytas ofta. Liksom bläckstråleskrivare använder de vanligtvis en patron för svart och en för färg. En tonerkassett kostar $ 50 till $ 150, men producerar tusentals sidor. Till exempel, en HP tonerkassett kostar ca $ 115, och avkastning 8. 000 sidor, tryckning så kostar 1 till 2 cent per sida. LaserJet-skrivare kräver också ersättning av en trumma ungefär var 20. 000 sidor, vilket slutligen leder kostnader för cirka två cent per sida.

  Andra överväganden

  I de flesta fall bläckstråleskrivare slits ut snabbare än LaserJet-skrivare, så efter några års användning kan det bli nödvändigt att ersätta skrivaren. LaserJet-skrivare har fler rörliga delar och är mer benägna att bryta ner, även om det vanligen möjligt att ersätta enskilda delar som behövs för att återställa kvaliteten i skrivaren. LaserJet-skrivare är oftast snabbare än bläckstråleskrivare, särskilt med komplexa bilder som kräver en betydande mängd av bläck. Om effektivitet är en viktig faktor är skrivaren hastighet värt att överväga.

  Slutsats

  I de flesta fall bläckstråleskrivare har en lägre kostnad per sida för relativt ovanliga textutskrifter, medan LaserJet-skrivare har en lägre kostnad per sida för frekventa och stora utskriftsvolymer. Användare som inte tänker skriva ut mer än några sidor per dag bör nog hålla sig till bläckstråleskrivare, medan de som har för avsikt att skriva ut mer bör överväga de potentiella långsiktiga sparande för att använda en LaserJet-skrivare.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man använder en webbkamera för att prata med vänner

Relaterade artiklar


 • hur till återvinna en ifo från en hårddisk på en skadad laptop
 • Hur vet jag om min dator tar PCI eller PCI Express grafikkort?
 • hur du ändrar status för en HP-skrivare
 • hur man förnyar färgband i en skrivare
 • hur man återställer datorns inställningar efter spionprogram problem
 • Hur man överför en IBM T42 hårddisk till en extern hårddisk
 • hur du öppnar ett HP Compaq laptop
 • hur man bygger en pc torn
 • hur man överhettas en dator i syfte
 • hur man rengör en platt datorskärm