Dator > jämförelse av en extern hårddisk och en intern hårddisk

 • jämförelse av en extern hårddisk och en intern hårddisk


 • Hårddiskar lagra operativsystemet, applikationsprogram och alla möjliga andra filer och data. Interna och externa hårddiskar kan både användas för detta ändamål. Driften av interna och externa hårddiskar är i stort sett samma-att lagra och hämta information som behövs för processer som drivs av operativsystemet eller program tillämpning

  Interna och externa hårddiskar

  Den interna hårddisken så därför den är belägen inne i systemet inneslutningen. Det lagras alla program och data. De flesta system kan stödja flera interna hårddiskar. Man kan användas som en säkerhetskopia av systemet, en suppleant hårddisk med ett annat operativsystem eller helt enkelt att lagra filer. Externa enheter anslutna till datorn via en USB (Universal Serial Bus) hamn eller en eSATA (Extern Serial Advanced Technology Attachment)-port eller FireWire-anslutning om det stöds av systemets hårdvara och programvara.

  Jämförelser mellan interna och externa hårddiskar

  en intern hårddisk använder ström som tillhandahålls av systemet. Den tillgängliga kraften och gränssnittsanslutningarna inuti datorn begränsa antalet interna enheter som kan installeras. Externa hårddiskar ansluta till systemet via en USB-port inte alltid kräver en separat strömförsörjning som de får makten via USB-kabeln. Vissa externa hårddiskar-särskilt de som ligger inne i skåp-kräva att deras egna dedikerade nätaggregat

  Överväganden

  För alla system levereras med en intern hårddisk redan inrättats för att fungera korrekt med andra systemkomponenter och strömförsörjning. förmåga. Så när det uppstår behov att öka permanent lagringskapacitet, bör man noga överväga vilken typ av extern hårddisk att köpa. Detta förfarande bör började med att bestämma vilken typ av gränssnittsport-USB, eSATA-eller FireWire-är tillgängligt på datorn för att ansluta en extern hårddisk. Nästan alla nyare system har minst en USB-port. En extern hårddisk med hjälp av en eSATA-port kan kräva ytterligare hårdvara och drivrutiner.

  Fler Överväganden

  När den typ av gränssnitt den externa hårddisken kommer att använda är etablerad, bör man också överväga vilken typ av information kommer att används för att lagra. För stora filer med ljud och video med hög hastighet gränssnitt såsom eSATA-eller FireWire är att föredra eftersom de ger snabbare överföringshastigheter än USB-portar.

  Fördelar

  Fördelar med en extern hårddisk bland annat att ha en fullständig säkerhetskopia av systemet, som, om någonsin behövs är värt kostnaden, med mer utrymme för mycket stora filer, mindre skräp på den interna hårddisken som gör det snabbare, avsättningar för flera användare organisera sina filer och bärbarhet som gör att den kan flyttas från ett system till en annan.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du lagrar bilder på ett microSD-minneskort

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en Compaq Armada M300 till fabriksinställningarna
 • hur man ansluter en 8mm videokameran till en dator
 • hur man installerar ett ljudsystem på min dator
 • felsökning av en Toshiba DVD-ROM-sd-r6012
 • hur man bevarar köra avbildningar när kloning
 • hur man fixar min drivrutin för min brännare
 • hur till låsa CMOS på en thinkpad 390e
 • Hur konvertera FAT32 filer på en flash-enhet till NTFS-filer
 • hjälp med Canon digitalkamera och Windows Vista
 • Hur använder jag CD-brännaren på min dator?