Dator > hur man väljer en 22 tums LCD-monitor

 • hur man väljer en 22 tums LCD-monitor


 • En 22-tums datorskärm är en idealisk storlek för de som vill en massa skärm fastighet men har begränsat utrymme på skrivbordet. Den viktigaste tekniska saker att tänka på när du handlar för denna monitor är upplösning, kontrast, bildens ljusstyrka och svarstid. Andra viktiga aspekter är bl. a. pris, garanti och märkeskvalitet
  1.
  Fundera upplösning. Några 22-tums skärmar kan visa full HD-upplösning på 1920 x 1080 (1080p), medan andra bara kan visa en lägre upplösning som 1680 x 1050. Om du planerar att spela högupplösta Blu-ray-filmer eller det senaste videospel eller helt enkelt vill ha det bästa tillgängliga upplösningen, vill du satsa på en modell som anges som 1080p-kompatibel. Om priset är en fråga, och du helt enkelt vill en större skärm, gå för de lägre upplösning val. Dessutom vill du se till att du tittar på "upplösning" nummer. Vissa tillverkare kommer att lista en bildskärm som 1080p men dess upplösning är mycket lägre och helt enkelt förstoras genom sämre processer.
  2.
  Välj det maximala kontrastförhållande. Den kontrast är skillnaden mellan det vitaste vitt och svartaste svart. Bilder och filmer kommer helt enkelt att se rikare och mer detaljerade med högre kontrast. De flesta 22-tums monitorer har ett kontrastförhållande på 1000:1 om. Du vanligtvis inte vill något lägre än så. Tillverkarna kommer också att lista vad som kallas "dynamisk kontrast" (DCR) som kan vara så hög som 50,000:1. Detta är ett nummer som produceras av många tillverkare som mäter en bildskärm förmåga att dynamiskt ljusare och mörkare efter vad som är på skärmen. Det är bara en användbar jämförelse mätning för LCD-monitorer som använder LED bakgrundsbelysning teknik. Blanda inte ihop två tal och köpa en monitor enbart på grund av den högre siffran på specifikationerna. Om du tror att du vill ha en 22-tums bildskärm med LED-bakgrundsbelysning teknik, gör din forskning först.
  3.
  Se till att bilden är tillräckligt ljus. De flesta 22-tums monitorer har en 300 cd /mu00B2 ljusstyrka men några går upp till 500 cd /mu00B2. Ljusstyrka är inte en fråga för de flesta människor om du arbetar i en starkt upplyst miljö som kräver att skärmen ska kunna bli ännu ljusare.
  4.
  Se till att det är en bra svarstid. Svarstiden är den tid det tar för bilden att flytta från datorn till bildskärmen. De genomsnittliga från 2 millisekunder (ms) till 8 millisekunder. Om du bara använder bildskärmen för att surfa på Internet, med hjälp av desktop publishing program och andra uppgifter som inte är bild intensiva, är detta antal inte så viktigt. Om du använder bildskärmen för spel, spela HD-filmer eller videoredigering bör du leta efter en 22-tums bildskärm med den snabbaste responstiden för att undvika bildfördröjning.
  5.
  Tänk pris och varumärkets kvalitet. Göra forskning på enskilda skärmar du tittar på och jämföra deras priser till sitt rykte. Använd resurser som Consumer Reports, ConsumerSearch. com och PC Magazine för att få objektiva rapporter och rekommendationer. Ta en titt på feedback från konsumenterna på webbplatser som Epinions. com, Buzzillions. com och Amazon. com. Om du köper på nätet, anser att det är dyrt att returnera en 22-tums bildskärm. Titta på varje bildskärm garanti och rykte för hållbarhet.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man återställer bläck bildskärmens nivå på en HP-skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra en förlust i batteriet
 • Hur man överför från en dator till Smart Media
 • hur man kan öka Video-RAM på Intel GMA i XP
 • hur man startar från en SCSI-hårddisk
 • hur du lägger upp bilder från ett SD-minneskort till en dator
 • hur man sätter SD-kortet i hp laptop
 • grunderna i ett färgkodat tangentbord
 • skillnaden mellan ett SD-kort och SDHC-kort
 • hur man gör en antenn för en trådlös bärbar dator
 • hur man återställer en Compaq dator