Dator > hur man transportera en datorhöljet

 • hur man transportera en datorhöljet


 • Oavsett om du vill transportera en stationär dator för spel ändamål --- från en LAN-party plats till nästa, till exempel --- eller om du är redo att flytta till en ny bostad, flytta ett skrivbord på ett försiktigt sätt är viktigt. Med några få undantag bland "gamer" datorer, var de flesta stationära datorer som inte är konstruerade att vara mobila enheter, så att de kan vara klumpig och svår att packa. Du kan skada hårddisken och andra komponenter om du inte vidta vissa försiktighetsåtgärder

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Stora plastdetaljer tote lådor med lock.
  Stationär dator bärremmarna (tillval).


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort alla de bakre kablarna. Dra ur nätsladden från vägguttaget och koppla bort överspänningsskydd också. Öppna sidoluckan och hitta hårddisken monteringskonsolen eller bur.
  2.
  Öppna sidoluckan på skrivbordet och hitta hårddisken fästet eller bur. Koppla bort hårddisken från IDE-eller SATA-kabel och koppla den elektriska anslutningen.
  3.
  Ta bort skruvarna som håller hårddisken i buren eller på monteringsfästet. Ta bort hårddisken från datorn. Sätt skruvarna tillbaka in i buren hål och fäst dem igen. Återinför det fall täcka.
  4.
  Slå in hårddisken i ett lager av bubbelplast och binda omslag med klister eller tejp. Ställ åt sidan.
  5.
  Använd en speciell stationär dator låda plast Tote, eller plast tote låda köpt på ett hem förbättring butik, som är stor nog att rymma datorn fallet. Sätt i PC-stående eller liggande på sidan. Locket måste stängas helt och "klicka" stänga ordentligt. Om du inte kan låsa locket är tote för liten. Du kan packa tangentbord, mus, musmatta, strömkabeln sladd, en Phillips-skruvmejsel (för att återställa hårddisken) och ett överspänningsskydd med datorn genom tucking dessa poster i och kring fallet inne i totalisatorspelet. Undvik att packa något tungt ovanpå datorn.
  6.
  Slå in skärmen på din LCD-skärm med mer bubbelplast och tejp bunten stängd. Vind bildskärmskabeln och nätsladd runt bildskärmsfoten och tejpa dessa till basen så att de inte kan varva ner.
  7.
  Lägg en bädd av handdukar i botten av en andra stor tote. Placera bildskärmen i Tote, uppåt. Täck LCD-skärm med mer handdukar. Stoppa insvept hårddisk till en sida område. Byt och låsa locket på totalisatorspelet.
  8.
  Mark både tote lådor "Fragile!" med remsor av röd tejp och en svart Sharpie markör. Lägg varningen "Trava inte" på denna etikett. Märk alla fyra sidor och översidan av väskor.
  9.
  Återställ hårddisken till fallet efter du når din destination.

  Tips och varningar


 • alternativ transport metod: Linda en stationär dator transport bärrem runt ditt skrivbord. Handtaget ska vila på toppen av datorn med remmar efterföljande ner från handtaget. Slip banden under datorn och dra upp dem för att ansluta dem till plast stängningen låser nära handtaget. Justera remmarna för att sträcka. Bär skrivbordet som en resväska, var noga med att undvika stöta PC under transporten. Ta inte bort hårddisken om du använder en bärrem som denna. Detta transportsätt är endast avsedd för snabba turer där PC kommer att vara i din ägo hela resan.
 • Hårddiskar kan förstöras av stötar. De kan också förstöras av exponering för alltför mycket värme eller kyla. Undvik att lämna en dator i en varm eller kall bil under längre perioder.
 • Var försiktig när du flyttar en gammal CRT-skärm. Slå in bildskärmen i bubbelplast och placera det i en stadig låda som har någon form av handtag. Undvik att bära en CRT-skärm i din famn, de är tunga, tafatt balanserad och ger några bra handtag. Bär aldrig en CRT-bildskärm med hjälp av databasen som ett handtag. De kan lätt gå av

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du skickar och ta emot fax med Windows XP

Relaterade artiklar


 • hur du gör din bärbara dator Wireless-N kompatibel
 • hur man kopierar stora filer till en CD
 • hur man kopplar en stationär dator & laptop för att använda samma skrivare
 • hur man installerar ett NVIDIA GeForce 512mb grafikkort
 • hur du flyttar en video från en dator till en extern hårddisk
 • Vilka är likheterna i en PC och en Mac?
 • hur man använder en DVD-R för att spela in datafiler
 • hur man återställer en HP Pocket PC
 • hur man installerar en DVD-spelare i Windows XP
 • Hur konvertera en wma till en mp3 på en 2008 mac