Dator > hur man skriver ut en e-biljett för Indian Railways

 • hur man skriver ut en e-biljett för Indian Railways


 • Indian Railways är ett statligt ägt bolag som driver de flesta av landets järnvägstransporter. En av de största och mest trafikerade järnvägsnätet i världen, har Indian Railways alltid strävat efter att anta ny teknik, inklusive e-bokning och e-skriva ut biljetter. Om du besöker Indien, skriva ut en e-biljett kan vara det bästa sättet att spara tid när du reser. Linjer framför biljettkontor är långa och tar en evighet att köpa dina biljetter. Skriva ut e-biljetter kan du även boka din plats. Tåg i Indien är mestadels packad och det är nästan en raritet att hitta platser om man väntar för länge i disken

  Du behöver:.
  Skrivare


  1
  . .
  Logga in på den officiella indiska Railway Catering och turism Corporation Limited hemsida (se Resurser). Du måste först registrera dig genom att klicka på "Signup" länken i "Logga in" rutan. Skriv in dina uppgifter (namn, adress, e-post etc. ) för att avsluta registreringen. Välj ett användarnamn och lösenord.
  2.
  Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Detta kommer att öppna "planera min resa och boka biljetter" sidan.
  3.
  Du anger din avgår station och destination. Välj en resdag och "klass" (1: a klass, A /C, icke A /C, sovande etc) Välj "e-ticket" under "Ticket typ. " Ignorera "Quota" alternativet. Hit "Sök tåg. "
  4.
  Välj ett tåg från en lista baserad på din resa preferenser och klicka på "Boka biljett".
  5.

  Skriv ut namnen på de passagerare, ålder, kön och kaj (lägre, mellersta och övre) preferens för varje passagerare. Se Referenser för ett urval form. Hit "Go".
  6.
  Granska din resplan noggrant. Översyn biljetten belopp i indiska rupier. Granska Avbeställning. Observera i april 2010, den 1 Indiska rupier=$ 0,022497. Hit "Gör inbetalning. "
  7.
  Ange ditt kreditkort /betalkort detaljer. Hit "Slutför". Din betalning kommer att behandlas och du bör se biljetten bekräftelse detaljer tillsammans med en "Skriv ut Reservation Slip"-knappen. Se till att skrivaren är ansluten till datorn och är redo att användas.
  8.
  tryck på knappen "Skriv ut ERS (engelska)" för att skriva ut e-biljett. Kom ihåg att bära en ID-tjänsteman foto (pass, körkort etc. ) om du väljer e-biljett alternativ. Dessutom kanske du vill skriva ut ett "elektroniskt Reservation Slip" genom att klicka på "bokat biljetter" länken till vänster navigeringsfältet. Det är inte obligatoriskt, men rekommenderas starkt av Indian Railways resenärer.

  Tips och varningar


 • Kom ihåg att det är en RS 30 serviceavgift för att använda denna tjänst. Det är helt värt det eftersom det uppgår till mindre än en dollar.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man installerar en CPU Pentium III

Relaterade artiklar


 • hur man konfigurerar en gaming laptop
 • hur radera min laptop hårddisk
 • hur man använder USB-
 • hur man kan stoppa HP-skrivare pop-ups
 • Lägga till en USB med controller förlängning
 • Skillnaden mellan en hubb och en switch på en stjärna topologi nätverk
 • hur man gör telefonsamtal på datorn
 • hur du installerar ett ljudkort i Windows XP Home Edition
 • hur man uppgraderar en Pentium 4ht till en Core 2 Duo
 • hur man använder en TV som bildskärm med ar-video