Dator > hur man installerar en CPU-processor

 • hur man installerar en CPU-processor


 • En dators centralenhet (CPU), eller processor, är en av systemets viktigaste komponenter. Oavsett om du uppgraderar datorns processor eller installera en CPU i en ny dator är det viktigt att installera processorn ordentligt för att förhindra hårdvaruproblem eller överhettning. Installera CPU kräver mycket lite av verktyg och tar 30 minuter eller mindre i genomsnitt att slutföra. Måste dock vara försiktig när du installerar processorn för att förhindra oavsiktliga skador på CPU eller andra komponenter hårdvara.

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  CPU kylare (ny eller tidigare installerad).
  Termisk pasta.
  Termisk pasta remover (om återanvändning en kylfläns Efter att en tidigare CPU).
  Anti-statisk vristband.


  1.
  Stäng av datorn, så att ditt operativsystem för att stänga alla program som kan vara igång innan avstängning sker. Koppla ur datorn och tryck sedan på strömbrytaren för att fullgöra alla el kvar i strömförsörjningen eller andra komponenter.
  2.
  Ta bort skruvarna på baksidan av datorn så att hålla den vänstra sidopanelen på plats. Ställ dem åt sidan och skjut sedan panelen mot baksidan av chassit så att du kan ta bort den. Lägg fall på dess högra sida för att få lättare tillgång till moderkortet och processorn sockeln. Sätt på ett antistatiskt armband för att förhindra att datorn skadas.
  3.
  Identifiera processorsockel bland de andra komponenterna. Det bör vara strax ovanför mitten av moderkortet, till vänster om datorns minnesplatser. Om en processor är redan installerat i datorn, kommer en kylfläns med en fläkt monterad på toppen av det.
  4.
  Dra kylfläns fläkt från moderkortet, om värme diskhon är närvarande. Leta efter en tunn metallstång som går genom kylflänsen för att säkra den till CPU-sockeln, om en bar finns, använd en platt skruvmejsel för att försiktigt bända det ur uttaget tjänst som den är ansluten. Skruva loss kylflänsen och ta bort den
  5
  Lyft CPU låsspaken på processorsocket. . Om en processor är installerad kan det flytta sin position något. Om en CPU Panelen är installerad genom att lyfta det också så att du kommer att ha tillgång till uttaget. Ta bort den befintliga processorn om man är närvarande.
  6.
  Line upp processorn i sockeln så att de saknade stift eller tjänster som guide är anpassade så att processorn att installera ordentligt. Sänk CPU på plats, undviker att använda kraften vid införandet den i uttaget. Använd CPU locket (om man är närvarande) och låsspaken för att säkra processor i CPU-sockeln.
  7.
  Rengör kontakt panel på botten av kylflänsen med hjälp av termiska -klistra remover och en ren duk. Se till att damm och grått eller svart termisk pasta (om kylflänsen installerats tidigare) har tagits bort innan du fortsätter med installationen.
  8.
  Placera en droppe av termisk pasta på processor, centrering det bland processorkärnorna Om du installerar ett multi-core CPU. Rada upp kylflänsen med sina monteringshål, lägre än den på plats och fäst den med hjälp av skruvarna kylfläns. Anslut kylflänsen fläkt till moderkortet med hjälp av tre stift som ligger intill processorn uttaget och är märkta "CPU_fan. "
  9.
  Tillbaka den vänstra panelen av datorn och fäst det med hjälp av skruvarna som du tog bort när du först bort panelen. Ställ in datorn rätt igen och sedan koppla in den igen .
  10.
  Tryck på strömbrytaren för att starta datorn. Vänta tills den första lastning skärmen (känd som "BIOS" skärm) ska visas och tryck sedan på angiven på ditt tangentbord så att du kan ange BIOS-inställningar.
  11.
  Leta processorn-information delen av BIOS-inställningar. (Dess läge varierar beroende på typ och version av BIOS som används i datorn. ) Se till att hastigheten anges för CPU matcher som som är noterat på CPU förpackning, och slå sedan på funktioner såsom hyper-threading och virtualisering stöd, om de inte är aktiverade (och förutsatt att de är listade som funktioner).
  12.
  Tryck anges för att spara ändringar av BIOS-inställningar och gör att datorn kan starta automatiskt. Operativsystemet laddas som vanligt när omstarten har skett.

  tips och varningar


 • en låsflik eller spak kan förekomma för att hålla den vänstra panelen från att flytta. Om så är fallet, skjut eller flytta låsmekanismen att ta bort den vänstra panelen när du har tagit bort skruvarna som håller den på plats.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur nätverket en skrivare via en trådlös router USB-port

Relaterade artiklar


 • hur man flasha BIOS i DOS-läge
 • hur man använder Palm OS tangentbordet i stället för PC-tangentbordet
 • hur man uppgraderar processorhastighet för en Dell Inspiron 1100
 • Hur installerar man en Dell TrueMobile 355 Bluetooth-modul i en Inspiron 1721?
 • hur du testar din dator maskinskrivning fart
 • hur du formaterar PC minnen
 • hur man använder en LCD-TV som datorskärm
 • hur du ansluter en LCD-skärm till en PC
 • hur man skriver ut på tyg med en HP Photosmart 7350
 • Hur uppdaterar man BIOS på en Alienware 7700?