Dator > hur man fixar en Windows XP dvd-spelare

  • hur man fixar en Windows XP dvd-spelare


  • Med en DVD-spelare på din Windows XP-system är en bra resurs för att titta på DVD, kör programpaket och inspelning av musik. Problem med DVD-spelare är vanliga i tekniska samfundet, men det finns flera saker som många användare inte följer när de använder sina DVD-spelare i operativsystemet Windows XP. Här är en steg-för-steg guide om hur du åtgärdar vanliga problem som kan uppleva med din Windows XP DVD-spelare

    Du behöver:.
    Computer
    DVD-enhet.
    DVD-enhet programvara /installationsskivan.
    Tillgång till Internet.
    Skruvmejsel.

    Process


    1.
    Slå på datorn och vänta på Windows XP för att starta upp. Högerklicka på "Den här datorn"-ikonen på skrivbordet på din dator. Klicka på "Egenskaper". Klicka på "Hardware". Klicka på "Enhetshanteraren".
    2.
    Bläddra nedåt i fönstret tills du kommer till DVD /CD-ROM-enheter. Om du inte ser din DVD-enhet som anges då du kommer att behöva öppna tornet.
    3.
    Skruva loss skruvarna som håller sidan av tornet på plats och lägg dem på ett säkert platsen. Titta över moderkortet och göra ett ljus stresstest på kabeln från baksidan av DVD-enheten till moderkortet.
    4.
    Vicka nätsladden på baksidan av DVD-enheten att se om den är lös. Nätsladden är normalt röd eller gul. När kablarna har kopplas eller dras åt, kan du sätta ihop tornet.
    5.
    Gå tillbaka till din datorskärm och se om DVD /CD-ROM-ikonen har din disk visas . Klicka på plustecknet till vänster om den. Titta på alla anslutna enheter och se till att det inte är ett gult utropstecken bredvid. Om det finns ett gult utropstecken högerklicka på den och välj "reparera".
    6.
    Högerklicka på din DVD-spelare om det inte finns ett gult utropstecken bredvid och välj "Avinstallera". Klicka på "Ja" till nästa pop-up och enheten kommer att avinstalleras.
    7.
    Klicka på "Start"-menyn och välj "Stäng av datorn. " Klicka på "Restart" och vänta på att datorn måste startas om.
    8.
    Klicka på Ja när "Lägg till ny maskinvara" fönster dyker upp. Du kommer att bli tillfrågad om du vill ansluta till internet för att hitta lämpliga drivrutiner för ditt system. Klicka på "Ja".
    9.
    Installera rätt drivrutiner via installationsguiden och starta sedan om datorn igen. När datorn har startat, kommer ditt system vara redo att använda DVD-spelaren.
    10.
    Sätt in en DVD i enheten och vänta tills den börjar spela.

    tips och varningar


  • Prova Windows Update innan du tar bort enheten från ditt Enhetshanteraren. Windows Update hittar i Start-menyn eller längst ned till höger på skärmen.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hårddisk installation och backup





Relaterade artiklar


  • hur du öppnar ett HP Compaq laptop
  • hur du ansluter Direct3D enheten
  • hur man ansluter en fax till Vonage
  • Ta bort bilder från en Sony Micro Vault 1 GB minne
  • typer av växla nycklar
  • hur man uppgraderar en Dell 4550 processor
  • information om hur man identifierar alla moderkort
  • hur du lagrar HP-tonerkassetter
  • hur man gör en HP Business Inkjet 1200 ut-skrivaren en konfigurationssida
  • Felsökning problem med strömförsörjningen i en bärbar dator