Dator > hur man bygger en dator utan Microsoft OS

 • hur man bygger en dator utan Microsoft OS


 • Bygga en dator är ofta lättare än det verkar. Under senare år har moderna datorer blir modulärt, med utbytbara delar och standardiserade mönster, och kräver inte mycket kunskap för att bygga en. När man bygger en dator, kan operativsystemet till slut blir en betydande del av kostnaden. De flesta Microsoft operativsystem är mycket dyra, med medel-till high-end versioner av Windows 7 kostar $ 90 eller mer, med 2010. Linux är en livskraftig, gratis alternativ för den dator som du planerar att bygga.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Linux CD.
  Moderkort och kompatibel processor.
  RAM.
  Hårddisk.
  Mål med strömförsörjningen.
  Grafikkortet.
  Display.
  Mus.
  Tangentbord.


  1.
  Rensa en tabell över alla skräp och lägga ner en stor ren handduk för att undvika att repa höljet eller bordet. Lägg fall på bordet och öppna det genom att ta bort skruvarna med stjärnskruvmejsel.
  2.
  Ta moderkortet och tryck ned den metalliska spärren för att öppna uttaget. Kasta kontaktskydd. Sätt i processorn i sockeln och stäng låset tills det klickar.
  3.
  Sätt i Random Access Memory (RAM) i minnet uttag, se till att tungan av uttaget matcher spåret på minnen.
  4.
  Använd kylflänsen tillverkarens instruktionsbok för att säkra kylfläns ovanpå processorn.
  5.
  Fäst bakstycket medföljer moderkortet på baksidan av målet. Lägre moderkortet i målet och fäst den med de medföljande skruvarna med ärendet.
  6.
  Installera hårddiskar och skivenheten i fodralet och fäst dem med skruv.
  7.
  Anslut grafikkortet till moderkort och se till att öppna spärren på höger sida av videon kortplatsen innan du sätter in kortet.
  8.
  Anslut strömförsörjningen till moderkortet, hårddisk, hårddisk och ditt grafikkort, om nödvändigt --- hänvisa till din bruksanvisningen för grafikkortet.
  9.
  Använd SATA-kabel som följde med moderkortet för att ansluta hårddisken och hårddisken till ditt moderkort.
  tio.
  Anslut fallet kablarna --- makt, återställa, USB och ljud --- på ditt moderkort efter moderkortets manual.
  elva.

  avsluta ärendet och skruva åt skruvarna tillbaka in Koppla in video, mus, tangentbord och kraftkabel och slå på datorn.

  Linux


  1.

  Sätt din Linux-CD och tryck på "F2" för att visa startmenyn. Välj den skivenhet där du satt in Linux-cd med piltangenterna och tryck på "Enter".
  2.
  Välj ditt språk och ditt tangentbord språk och tryck på "Nästa. "Installationsguiden kommer att guida dig genom processen.
  3.
  Ange lösenordet för root när du ombeds att göra det. Lösenordet används bara för att installera vissa program och ändra centrala delar av operativsystemet. Du kommer att ha möjlighet att skapa användarkonton för dig och andra senare under installationen.
  4.
  Välj den typ av användning eller ändamål av datorn. Om du väljer skrivbord, ett komplett kontorspaket, oftast OpenOffice, kommer att installeras samt andra desktop-relaterad programvara, t. ex. en webbläsare, musik och video-spelare eller en bild manipulation programvara som liknar Photoshop. Om du väljer utvecklare kommer guiden installera utvecklingsverktyg som C + + kompilator GCC.
  5.
  Uppdatera datorn efter installationen av Linux operativsystem. En liten ikon, oftast en utropstecken, blinkar på den övre eller nedre högra hörnet av skärmen. Klicka på den för att uppdatera din dator. Du kan behöva ange lösenordet för root du skapade tidigare.

  Tips och varningar


 • Om din kylfläns kräver termisk pasta, öppna den lilla röret som tillhandahålls och sätta motsvarande storlek 1 /4 av en söt ärt på processorn innan säkerställa kylflänsen kommer trycket sprida det jämnt på processorn.
 • Du kan bara infoga processorn i en position: den rätta. Gäller inte tvinga på processorn eftersom det innebär att processorn inte är korrekt placerade.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Hur man testar USB-hastighet

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in brevlådor i Exchange
 • Felsökning av en Trådlöst DVR
 • hur man installerar ett par högtalare på min dator
 • hur man underhåller en ultraljudsundersökning maskin
 • hur man använder en plasma som datorskärm
 • grundläggande datorkunskap frågor
 • Ta bort en nätverkshubben under Windows
 • Hur vet jag om strömmen inuti min dator är inte bra?
 • hur du formaterar en disk Jaz
 • hur man installerar en backup hårddisk