Dator > grundläggande funktion för HV transistorer

 • grundläggande funktion för HV transistorer


 • Transistorer är en integrerad komponent i elektroniska kretsar. I kombination med andra mekanismer, ger en transistor för kontroll av ett stort antal enheter. Högspänning (HV) transistorer är en särskild variant som används i särskilda miljöer där mer konventionella transistorer är ineffektiva. Tillämpningen av HV transistorer är bred som de sträcker sig möjligheterna att moderna kretsar

  Syfte

  Det grundläggande syftet bakom en transistor är att förstärka signalstyrkan. Denna signal kan finnas i form av elektrisk ström. Transistorer kan också manipulera spänningen omvandlas av ett motstånd. Utformningen av en transistor ger ytterligare dess egenskaper att fungera som en övergång process. När den appliceras på detta sätt, avslutar transistorn antingen signalen helt och hållet eller låter det passera utan förstärkning.

  Threshold

  en transistor är bara så bra som den spänning man kan kontrollera. Om den nuvarande in i en transistor är för stark, kommer komponenten brinna ut och inte längre fungerar. Detta kan flaskhals en hel krets. HV transistorer är främst konstruerade för att tåla en mycket högre spänning än lägre spänning motsvarigheter. Detta ger transistor kontroll till program som kräver starkare strömmar.

  Memory Circuitry

  En viktig aspekt när computing är fördelningen och manipulation av minne resurser inuti ett chip. Processen att kontrollera data i ett minne lagring chip kräver starka spänningar att effektivt utplåna existerande data och ersätta den med ny information. Låg spänning transistorer kan inte uthärda de starka strömmarna är nödvändiga för att uppnå detta. Således HV transistorer krävs för denna funktion.

  Växla mellan hastighet

  När den används som en switch, en transistor eller relä transistorer kan dirigera data på flera platser på grundval av en instruktionsuppsättning. Takten i denna process bestämmer den totala effektiviteten i en krets system. När spänningen kontrollerande funktionen av ett chip är högre än basen matningsspänningen behövs för chip att fungera, är en ökning av chip hastighet utfört. HV transistorer krävs i denna krets att byta uppgifter från dessa starkare strömmar.

  Storlek

  En nackdel med HV transistor design är den minsta storleken kravet att konstruera dessa enheter. Grinden oxid genomföras inom deras design är skrymmande än motsvarande komponenter i en låg spänning transistor, och detta gör det omöjligt att minska storleken på HV transistorer. När HV transistorer används i elektroniska chips, kommer den totala fotavtryck för kisel område vara större på grund av dessa begränsningar.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Skillnaden mellan USB-kablar

Relaterade artiklar


 • hur man byter ett SD-kort till RAM minne
 • hur man överhettas en dator i syfte
 • komponenterna i en IBM thinkpad 600E bärbar dator
 • hur man installerar min HP skrivare utan skivan
 • hur man återställer en BIOS-chip
 • hur till stryka & formatera om hårddiskar
 • Hur man delar en skrivare i Microsoft 2003
 • hur man installerar dubbla hårddiskar
 • hur man ansluter en dator dvd till en tv
 • Ta bort DOS från en hårddisk