Dator > define BIOS-chip

 • define BIOS-chip


 • Termen BIOS står till Binary Input /Output System. Detta system är grunden för de flesta av datorns verksamhet. När du slår på en PC BIOS typ av generellt anges. BIOS kan också rapportera andra datorns kapacitet till det inledande starten skärmen, inklusive hårddisk eller diskar och deras storlek, hur mycket minne din dator har, och vilken typ av Central Processing Unit (CPU) i din dator.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Historia

  BIOS infördes med tidiga datorer för att underlätta kommunikationen mellan processorn och andra delsystem databehandling som minne, hårddiskar och video. . Det var tänkt som en lösning på problemet med olika adresser för olika delsystem på olika datorer. Även tidiga datorer hade BIOS, som datorer avancerad, BIOS måste också förväg. Gränserna för minne och hårddisk storlek på många tidiga datorer var en BIOS-begränsning. BIOS kunde inte se minne eller hårddiskutrymme över en viss nivå. Som minne och lagring behöver ökas, BIOS tillverkare hade att tillgodose ökande behov.

  Vad den gör

  BIOS fungerar som en mellanhand mellan processorn och andra system. Eftersom det sitter mellan CPU och system som hårddiskar, behöver Random Access Memory (RAM) och grafikkorten skärm, CPU, operativsystem och programvara som körs på datorn att inte veta den exakta adressen för varje delsystem. Denna information lagras i BIOS och CPU, operativsystem och andra program helt enkelt begära och ta emot information från datorns BIOS. BIOS direkt åtkomst till delsystem.

  Gemensamma inställningar

  Vanliga BIOS-inställningar inkluderar saker så grundläggande som datorns klocka och kalender. Mer avancerade inställningar kan inkludera mängden systemminne som tilldelats video använda eller om de skall kräva ett lösenord vid start. BIOS som är mer moderna kan du definiera startsekvensen. Till exempel kan systemet vara inställd att starta från en USB-nyckel först, och om ingen hittas, sedan cd-enheten. Om varken en bootbar USB-nyckel eller CD-enheten hittades i ditt system, det skulle starta från din standard hårddisk.

  Hur den lagras

  BIOS ursprungligen lagras på ett chip som kallas en programmerbar Read Only Memory (PROM ). Eftersom dessa kunde endast programmeras en gång, uppdatera en dators BIOS krävs att hela chipet bytas ut. I början av 1990-talet BIOS levererades på raderbara PROM Only Memory (EPROM). EPROM kan raderas med ultraviolett ljus och sedan omprogrammeras om ett system behövs en BIOS-uppdatering. Omprogrammering ett EPROM kräver att du tar bort chippet och placera den i ett EPROM läsare. De flesta moderna datorer använder ett elektriskt raderbart programmerbart Read Only Memory (EEPROM). EEPROM kan raderas och omprogrammeras i din dator.

  BIOS-uppdateringar

  I de flesta fall kommer datorn inte behöver en BIOS-uppdatering. Men om en allvarlig säkerhetsrisk eller prestanda fel upptäcks i BIOS, kan datorns tillverkare rekommenderar att du uppdaterar BIOS. Eftersom den kontrollerar så många låg-nivå datorfunktioner, vara mycket försiktiga med att installera BIOS-uppdateringar från någon annan än datorns tillverkare. BIOS virus och maskar, men inte vanliga, kan inverka negativt på din dator.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man startar upp från en cd-rom på usb

Relaterade artiklar


 • hur man gör pc spel spela på flera bildskärmar
 • hur man använder en DVD-R för att spela in datafiler
 • felsökning av en Hewlett-Packard HP Officejet J4580
 • hur man hämtar raderade filer från en PNY USB-minne
 • hur man bygger datorer från bärgningen delar hemma
 • hur du ansluter två fönster bärbara datorer
 • hur man använder Palm OS tangentbordet i stället för PC-tangentbordet
 • hur man kopplar en stationär dator & laptop för att använda samma skrivare
 • hur man lär sig mycket grundläggande datorkunskap
 • typer av kontakter strömförsörjning