Dator > USB-skrivare och flash-enhet problem

 • USB-skrivare och flash-enhet problem


 • USB (Universal Serial Bus) skrivare och minnen är behändiga verktyg om du gör en hel del datorarbete där du behöver skriva ut en massa sidor eller flytta en massa filer från PC till PC. Även om dessa enheter kan göra våra liv enklare, faller de ibland offer för olika frågor som påverkar deras prestanda

  Vad är en USB-skrivare?

  USB-skrivare liknar gammaldags parallell skrivare i utseende och funktion, men istället för att koppla in den parallella porten på en dator eller bärbar dator ansluter de till USB-portar. USB-skrivare är i allmänhet lätta att installera eftersom vissa operativsystem, som Microsoft Windows, kommer automatiskt att upptäcka märke och modell av en USB-skrivare och installera lämpliga drivrutiner.

  Vad är en flash-enhet?

  En flash-enhet ( ibland kallas ett minne) är en liten, kompakt minnesenhet som passar i USB-porten. Dessa enheter kommer i minnet storlekar från mindre än 100 MB (megabyte) till 8 GB (gigabyte) och mer. Dessa enheter kan användas för säkerhetskopiering eller för att överföra filer mellan datorer. USB-enheter brukar ha USB-kontakten integrerad direkt i enheten, så det finns inget behov av sladdar.

  Problem med drivrutiner

  En drivrutin är en speciell mjukvara som kontrollerar driften av en särskild enhet inom en dator. Om en drivrutin saknas eller är skadad kan det medföra att enheten vara oanvändbar eller köra fel. De flesta skrivare kommer med sin egen drivrutin skivor, men ibland kanske du stöter på en skrivare som inte gör det, speciellt om du köper en begagnad skrivare. De flesta USB-minnen kommer att komma med drivrutinerna redan installerade. Om du inte har den drivrutin som behövs för en USB-skrivare eller enhet, lokalisera modell och märke på enheten och söka på nätet för bolagets hemsida. Många produkt-support webbplatser erbjuder tillgång till ett bibliotek med drivrutiner och program som kan laddas ner gratis.

  USB-sladd eller hamnfrågor

  USB sladdar kan bli klungade upp, split eller ens kort på om en våg av energi blir för mäktig. USB-minnen kan ha liknande problem, men så länge de inte har sladdar, kan USB-kontakten slits eller går sönder. USB-portarna på datorer och skrivare kan böjas från överanvändning eller kan kortsluta eller bränna ut på grund av felaktig elektrisk användning eller införandet av fel typ av kontakter.

  Bläckpatroner

  De flesta skrivare kommer att varna dig när bläck är låg, vissa inte, så det är viktigt att läsa dina bläckbehållare regelbundet. Vissa skrivare är ombytliga med bläck och kan kräva att du ändrar bläckpatroner så snart de är uttömda. Till exempel, om din skrivare har en hel svart bläckpatron och du behöver skriva ut ett dokument i alla svart bläck kan skrivaren fortfarande vägrar att skriva ut eftersom en av de andra färger, säger gul bläckpatron, har utarmat.

  Minne Begränsningar

  När du drar filer från datorn till minnet måste du vara medveten om hur mycket minne du verkligen är i rörelse. På en Windows-dator, om du högerklickar på en fil och gå till filens "Egenskaper" Windows kommer att berätta hur mycket minne den filen kommer att ta upp. Likaså när flash-enheten är ansluten i och du hittar den i Windows File Explorer (Det kommer att vara identifierade det som en "flyttbar enhet. ") Kan du högerklicka på den för att se hur mycket utrymme du använder och hur mycket utrymme du har gratis.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Är det OK att kontinuerligt ladda en laptop?

Relaterade artiklar


 • hur man installerar min HP skrivare utan skivan
 • hur man bygger en billig bärbar dator på nätet
 • snabbaste SATA-hårddiskar
 • genomsnittliga priset på persondatorer
 • hur man installerar en Lexmark Z600 skrivare utan en cd
 • hur att klona en hårddisk när bilden är skadad?
 • effekterna av magneter på datorer
 • hur man installerar en Xbox-hårddisk på en dator
 • Definitionen av en CD-brännare
 • hur man kommer åt minnet under en Toshiba laptop tangentbord