Dator > DSL-anslutning funktioner

 • DSL-anslutning funktioner


 • DSL (vilket betyder Digital Subscriber Line) är en metod som höghastighetsinternet finns tillträde till kunder genom att utnyttja befintliga telefonlinjer att överföra bredband signaler mellan abonnenter och centralt på kontoret. Det finns många egenskaper som skiljer DSL från andra bredbandstjänster. Även om det är generellt billigare än kabel och satellit service, det är bara tillgänglig för ett begränsat antal kunder. DSL har andra funktioner också, av vilka många är specifika för dess användning av telefonlinjer för höghastighetståg dataöverföring.

  Alltid på bredband

  som kabel-och satellit-bredband, ger ett DSL-modem en kontinuerlig anslutning mellan hemma eller på mindre nätverk och Internet. Den genomsnittliga hastigheten för DSL bredband under 2007 var 2. 971 kbps i Nordamerika, 5. 552 kbps i Europa och 14. 989 kbps i Asia Pacific-området. Den exakta hastigheten på en enskild DSL-anslutning kan variera beroende på dess avstånd från ett centralt kontor, med snabbare hastigheter på närmare spisar och långsammare med avståndet till en radie av ca 2 miles, efter vilken DSL-tjänst inte ger någon hastighet fördel framför uppringd Internetaccess. Eftersom DSL-anslutningen är alltid på, det är inte konstruerad för att störa vanliga telefoni som använder samma kopparaccess telefon.

  Utnyttjande av befintliga kommunikationsinfrastrukturen

  DSL: s utnyttjande av befintliga telefonkablar möjliggör en snabb installation i alla hem eller företag inom de nödvändiga utbudet av ett centralt kontor. Varje byggnad med en befintlig telefonlinje anses DSL-ready. Den utrustning som behövs för nya DSL-tjänst endast består av ett bredbandsmodem och en enhet som kallas ett DSL-filter, vilket minskar mängden bakgrundsbrus hörde på telefoner som delar deras samband med DSL-modem. Dessa små, billiga filter är anslutna till varje telefonjack som ska anslutas till en telefon.

  Upp-och nedladdningshastighet Skillnader

  Skillnaden mellan upp-och nedladdning hastigheter kallas asymmetriska DSL eller ADSL. För att öka den hastighet med vilken inkommande data färdas (vilket i sin tur ökar webbläsning hastighet samt inkommande filöverföring hastighet) är den avgående eller uppladdningshastighet ett DSL-modem begränsad. För flesta vanliga användare kommer skillnaden mellan dessa hastigheter inte märkbar, men för företag och andra användare som litar på sina utgående anslutning för att skicka stora mängder data, kan detta vara en betydande nackdel.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man byter en Western Digital hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till minne till en Windows XP vaio
 • hur man använder en DVD-R 8cm skiva på en dator
 • Felsökning av en Eee PC 900
 • hur man installerar Windows XP på en ThinkPad T61
 • hur du hittar minnesmodulen i en Dell 1521 laptop
 • hur man ansluter en 8mm videokameran till en dator
 • hur man gör en Bluetooth-antenn
 • hur man installerar minne i en Compaq Armada E500
 • hur man kan återställa en Dell bildskärm till fabriksinställningar
 • hur man använder Canon PIXMA iP4300