Dator > hur man installerar en ny hårddisk till en Dell-dator

 • hur man installerar en ny hårddisk till en Dell-dator


 • Hårddiskar är en av enheterna i en dator som löper störst risk att uppleva misslyckande. Hårddiskar är sammansatta av flera spinning delar som värms upp när de snurrar runt och svalka dig när datorn är avstängd. Detta leder till krympande och växande av skivorna, som så småningom kan leda till misslyckande. Om du upplever fel på hårddisken i din Dell-dator, byta ut enheten är inte en svår uppgift. Hela processen tar ungefär 15 minuter, beroende på din tekniska skicklighet nivå

  Du behöver:.
  Skruvmejsel.
  Jordning handledsrem.


  1.
  Jordad för att förhindra statisk elektricitet. Detta kan göras genom att röra vid något metallföremål innan du börjar proceduren. Du kan också bära en grundstötning handledsrem som fäster något metall för att hålla dig jordad under processen.
  2.
  Bryt strömmen från datorn. Det är lättast att ta bort den svarta nätsladden från baksidan av datorn där den ansluts till elnätet.
  3.
  Öppna fallet. Många Dell fall har en skjutlås som kommer att dyka öppna locket när gled. Vissa äldre ärenden håller fortfarande förseglade genom att fästa panelen med chassit med skruvarna.
  4.
  Koppla bort hårddisken från elnätet. Detta är en sladd som går från hårddisken tillbaka till elnätet. Normalt kommer det att bli en flerfärgad kabel med en vit eller svart kontakt.
  5.
  Koppla bort datakabeln från hårddisken. Detta är den återstående kabeln kör till hårddisken. Om din hårddisk är en IDE-enhet, blir det en bred flatkabel med en tunn röd rand på ena sidan. Om det är en SATA-enhet, blir det en tunn kabel med en svarta kontakten som går till hårddisken. Många SATA-kablar är röda eller svarta.
  6.
  Ta bort den gamla hårddisken från fall. Hårddisken kommer att monteras platt mot chassit med en hållare eller monteras inuti en bur i chassit. Hursomhelst kommer det att monteras med skruvar som måste bort. Om enheten är monterad platt mot fallet med en hållare, så måste du ta bort fästena från hårddisken också.
  7.
  Montera den nya hårddisken i målet. Om hårddisken är inne i en bur, skjut sedan den nya enheten i buren och fäst det med skruvarna bort från den äldre enheten. Om den använda monteringsfästena, fästen till enheten och sedan montera enheten med fästen i målet. Du kommer att använda skruvarna du tog bort från den gamla enheten.
  8.
  Fäst datakabeln till den nya enheten. Kontakten är formad på ett speciellt sätt så att bara ett sätt att ansluta. Om du befinner dig försöka tvinga anslutningen är det möjligt att du har kontakten anpassats felaktigt.
  9.
  Lägg strömkabeln till den nya enheten. Återigen, detta är kontakten bildas på ett visst sätt för att möjliggöra anslutning i endast en riktning.
  10.
  Stäng datorns hölje och koppla in strömsladden.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man installerar drivrutiner för HP PC skrivaren 1510xi

Relaterade artiklar


 • hur man rensar en Epson CX5400 skrivhuvud
 • hur att överföra filmer från en dator till en iPod
 • hur du ansluter två fönster bärbara datorer
 • hur man använder ett minneskort i en V5000 Presario bärbar dator
 • hur man lämnar in en iPhone app online
 • Hur uppdaterar man BIOS på en Alienware 7700?
 • hur man gör pc spel spela på flera bildskärmar
 • hur man använder ett minne för att flytta bilder till datorn
 • hur man använder hörlurar med datorhögtalare
 • rensar en film från en CD