Dator > hur man driver en fläkt via en USB-port

 • hur man driver en fläkt via en USB-port


 • Datorfläktar avrinning av 5 volt DC. USB-portar ger 5 volt DC och 500 milliampere av makt och de flesta fans dator kommer att köras på mindre än 500 milliampere. Det är meningen att du ska kunna ansluta en dator fläkt till USB-porten på din dator för att använda den. Detta är faktiskt möjligt, men kom ihåg att dessa är helt olika typer av anslutningar och vissa anpassade ledningar kommer att delta. Dessutom kan en kortslutning i din anpassade kablar bränna ut din USB-port

  Du behöver:.
  Avbitartång.
  Kabelskalare.
  USB-sladd (hane slutet krävs).
  Brukskniv.
  Krympslang.
  Lödkolv.
  Rosin core blyfria lod silver.
  Lättare.
  Eltejp.


  1.
  Kapa trådarna på datorn fläkten så nära kontakten, inte i fläkten, som möjligt. Använda kabelskalare, band 3 /8 tum av isolering från båda sladdarna. Datorns fläkt måste vara en två-tråd typ. De tre-wire är gjorda för att kunna kontrollera hastigheten på fläkten, som du inte kommer att kunna göra via en USB-port.
  2.
  Skär av änden av USB-sladden. Leta reda på slutet som kommer att kopplas till datorns USB-port, och eftersom detta är slutet du vill behålla, avbröt den andra änden så nära kontakten som möjligt. Använd dina kniv, göra en liten sänkning av utanför isoleringen av USB-kabeln och skala tillbaka isoleringen ca 2 1 /2 inches och avbröt skalade tillbaka isolering. Du kommer att ha exponerats 4 ledare: svart, rött, gult och grönt. De gula och gröna är värdelösa för detta projekt och kan stängas av så nära utanför isoleringen som möjligt. Strip 3 /8 tum på isoleringen bort av både den röda och svarta kablarna.
  3.
  Klipp två bitar krympslang, var ca 1 cm lång. Skjut dessa över elektriska dator fläkt ledningar och se till att de hålla sig så långt som möjligt från de avskalade ändarna.
  4.
  Skär ungefär tre inches av krympslang och skjut det över svarta och röda trådar av USB-sladden och fortsätta skjuta tills du har gled det över isolering som håller alla fyra USB-kablar. Se till att slangen stannar så långt bort från den skalade kablar som möjligt.
  5.
  Twist ihop en av kablarna från datorn fläkten och den röda eller svarta kabeln från USB-kabeln. När vridna, löda de två kablarna tillsammans. Böj löda tills det är parallellt med sladdar och skjut krympslang över den nya anslutningen. Upprepa denna process för de andra trådarna.
  6.
  Hjälp av en tändare, håll lågan cirka 2 inches under slangen och flytta den fram och tillbaka tills slangen krymper jämnt.

  7.
  Skjut slangar som är på USB-sladden över hela den nya anslutningen och se till att täcka allt. Återigen, använd lättare att krympa röret.
  8.
  Slå in hela längden på trådarna i eltejp om du vill stärka sambandet.

  Tips och varningar


 • Se till att din klippt gula och gröna kablarna inte vidrör. Om möjligt, lägg en klick varmt lim på varje för att isolera den.
 • Var försiktig med elden, kan dessa material brinna. Håll ljusare så långt borta från krympslang som möjligt och kan fortfarande nå resultat.
 • Arbeta aldrig på en sladd som är ansluten till någon el, inklusive din USB-port.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man installerar DDR 2 minne modul par

Relaterade artiklar


 • hur man byter en bläckpatron i Epson-skrivare
 • hur man bygger ett SLI gaming dator
 • saker du kan göra med en gammal laptop moderkort
 • hur man använder en dator för att spela HD DVD
 • hur du kan få laptop tillbaka nycklarna på en Toshiba
 • hur du formaterar en mobil minneskort i Windows
 • hur du ställer in en nätverksskrivare utan internetuppkoppling
 • hur man installerar en Microsoft kompakt mus
 • hur till öppen wmv filer i OS X
 • hur att styra fläktens hastighet på min dator