Dator > hur man byter CPU i en Mac mini

 • hur man byter CPU i en Mac mini


 • Om du äger en Intel-baserad Mac Mini med integrerad Intel-grafik, har datorn en sockel processor som kan tas bort och ersätts med en mer kraftfull Intel-processor. Som Apple Historia anteckningar, Intel, grafik Mac Mini har framställts från debut av Intel Mini i februari 2006 fram till mars 202C när Mac Mini bytt från Intel grafik till ett NVIDIA-processor. Dessa senare NVIDIA Mac Mini har inte uppgradera processorer. Om din Mac Mini har en AppleCare garanti som gäller, noterar att byta processorn i din Mac Mini Garantin upphör att gälla.

  Du behöver:
  spatel
  . Liten Phillips skruvmejsel.
  Ersätter Core 2 Duo-processor.
  Mejsel.
  Termisk pasta.


  1.
  Stäng av datorn. Koppla loss nätadaptern från baksidan av Mac Mini. Vänd datorn upp och ned.
  2.
  Öppna Mac Mini fallet. Använd dina naglar, bända isär toppen för Mac Mini. Om du kan använda naglarna för att skapa tillräckligt utrymme för att infoga en spackel in i sömmen i ärendet, kan du undvika repor datorns fall. Flytta spackeln i ytterkanten av fallet, trycka tillbaka på spackeln klippen som håller fallet ner snap lös. Skjut sedan locket.
  3.
  Ta av locket. Med insidan exponerad av datorn, ta bort den svarta församling som omfattar interna. Det hålls på plats med fyra skruvar.
  4.
  Koppla kablar. Ta bort metallcylinder i närheten av minnesplatserna Använd en Torx eller mejsel. Koppla sedan bort kabeln som går mellan strömbrytaren och moderkortet. Det har en lättöppnad fliken. Även koppla bort kabeln som används för att driva strömlampan på datorns framsida, den har också en snabb frisättning fliken
  5
  bort moderkortet. . . Ta försiktigt bort moderkortet från Mac Mini, med början längst fram i ärendet. Ta bort moderkortet gör det lättare att ta bort processorn genom att ge dig mer utrymme med att arbeta.
  6.
  Ta bort kylflänsen. Avlägsna de fyra lås som håller kylflänsen på plats med handen. Detta kommer att utsätta den Mac Mini-processor.
  7.
  Koppla ur temperaturgivaren. Processorn temperaturgivare som sitter under kylflänsen, måste kopplas bort från moderkortet innan du tar bort processorn.
  8.
  Återställ parametern RAM (PRAM). Tryck på den lilla knappen på nedre högra hörnet av temperaturgivare för att vila vagnen. PRAM butiker systeminställningar som skall nås snabbt och ofta. Återställa PRAM kan du starta nytt med inställningar när din nya processorn är installerad.
  9.
  Swap-processorer. Ta bort den gamla Intel-processor genom att försiktigt dra ut den ur vägguttaget. Sätt den nya processorn på sin plats.
  10.
  Rengör kylflänsen. Använd aceton på en handduk för att rengöra gamla termisk pasta från kylflänsen, eftersom den inte kan återanvändas.
  11.
  Applicera ny termisk pasta till kylflänsen. Sätt termisk pasta i en ställning där det kommer att kontakta processorn.
  12.
  Montera kylfläns. Vrid kylflänsen över och lägger tillbaka den på plats, var noga med att anpassa den ordentligt med uttagen i moderkortet.
  13.
  Sätt moderkortet. Tryck försiktigt moderkortet tillbaka till sin plats på insidan av Mac Mini fallet. Tänk på sidan av moderkortet med anslutningen för strömindikatorn måste möta framsidan av Mac Mini fallet.
  14.
  Anslut interna kablar. Anslut temperaturgivare, strömbrytare och elkablar ljus till moderkortet.
  15.
  Snap ärendet tillsammans. Justera de två halvorna av Mac Mini fallet, och på den övre fallet över den undre så att husen moderkortet.
  16.
  Slå på datorn. Anslut nätadaptern, tangentbord, mus och bildskärm. När Mac OS X laster, klickar du på Apple-logotypen i övre vänstra hörnet av skärmen och välj "Om den här datorn. " I det fönster som öppnas, verifiera den nya processorn visas korrekt i processorn rutan.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur vill rotera en bild på en HP 1530 monitor

Relaterade artiklar


 • felsökning av en Toshiba Satellite A135-s2356
 • kriminalteknisk analys av datorns hårddiskar
 • hur du ställer in att scanna på Lexmark T634
 • Vilka är likheterna i en PC och en Mac?
 • hur man kan producera hög musik från datorn
 • Hur man överför mobilnummer till en dator
 • hur du ansluter HP högtalare med ingen strömförsörjning
 • Hur konvertera en C-enhet till ett NTFS-filsystem
 • användning av DC strömkälla
 • Hur skriver jag ut på ett trådlöst nätverk?