Dator > hur man byter BIOS-chip på ett moderkort

 • hur man byter BIOS-chip på ett moderkort


 • En dator är Basic Input /Output System, mer känd som BIOS, är det medel genom vilket det erkänns hårdvara och initierar operativsystemets startproceduren. Om BIOS-chip på datorns moderkort är skadad eller slutar fungera korrekt, kommer datorn inte att kunna starta upp. Om detta inträffar, ersätter BIOS-chip på moderkortet är inte svårt, det måste ske noggrant, dock, för att förhindra att skada andra moderkort komponenter. Byta ett BIOS-chip bör ta mindre än 30 minuter att utföra.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel
  . Juvelerares skruvmejsel (för DIP-typ BIOS marker).
  Platt skruvmejsel (för DIP-typ BIOS marker).
  Gem (för PLCC-typ BIOS marker).
  Nytt BIOS-chip.


  1.
  Stäng av datorn, koppla ur den och trycker på strömbrytaren för att undanröja eventuella återstående ström från datorns komponenter.

  2.
  Använd en Phillips skruvmejsel för att ta bort de två skruvarna på baksidan av datorn så att hålla den vänstra sidopanelen på plats. Skjut tillbaka panelen och ta bort den, sedan försiktigt lägga ner datorn på dess högra sida för att få bättre tillgång till moderkortet.
  3.
  Leta upp BIOS-chip, i allmänhet nära botten moderkortet. BIOS-chip kommer att ha ett klistermärke eller tryckt text förteckning över BIOS-tillverkare och versionsnummer, medhjälp dig i din identifiering av chip. Identifiera vilken typ av BIOS-chip datorn har baserat på formen, DIP chips är rektangulära, medan PLCC chips är fyrkantiga och omges av en plast patron. .
  4
  Titta på BIOS-chip och notera riktningen på chip klistermärke eller text samt vilken sida av chip har en inbuktning eller prick på den, detta kommer att vara viktigt när orientera den nya chippet.
  5.
  Börja försöker försiktigt lyfta ett hörn av BIOS-chip. Använd ett utvikt gem för att lyfta ett hörn av PLCC chip (sedan gemet kommer att kunna passa in i spåren i plast kassett) eller använda en guldsmedsaffär skruvmejsel för att lyfta ett hörn av ett DIP chip.
  6.
  Lyft chip tillräckligt att en platt skruvmejsel kan användas för att bända chipet löst. Se till att skruvmejseln inte kommer i kontakt med moderkortet eller böja stiften i BIOS-chip uttag medan du gör det.
  7.
  Lyft BIOS-chip ur uttaget när det har ryckts tillräckligt långt ut att du kan få ett bra grepp om det. Ställ den åt sidan.
  8.
  Placera den nya BIOS-chip på uttaget, se till att det är uppradade i samma riktning som det chip som du tog bort. Börja trycka in den i uttaget och se till att stiften går i rakt, tryck den sedan i resten av vägen.
  9.
  Leta reda på små plast bygel som täcker stift på ditt moderkort med etiketten "CLCMOS" eller "CLRTC. " Läs dokumentationen för ditt moderkort och flytta bygeln till den nya PIN konfiguration som krävs för att återställa BIOS.
  10.
  Tillbaka den vänstra panelen av datorn och ställ den upprätt. Anslut datorn igen, tryck sedan på strömbrytaren för att starta upp den och låta den nya BIOS att initiera.

  tips och varningar


 • hålla kontakt med en metall del av datorns hölje för att förhindra oavsiktlig statisk elektricitet som kan skada BIOS-chip eller moderkortet.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du ansluter flera bildskärmar till en dator

Relaterade artiklar


 • hur du installerar en ny Intel-processor
 • hur man bifoga en separat bildskärm till en bärbar dator
 • hur man kopplar datorer med en USB-kabel
 • hur man uppgraderar ett grafikkort för en slimline dator
 • hur man öppnar en Dell OptiPlex 110 att byta ut delar
 • hur man installerar en disk för en HP-skrivare 6940
 • Hur konvertera en laserdisc till en CD
 • symptom på en död CMOS-batteriet
 • kan återställa Datorhögtalare
 • hur man byter trådlösa kortet i en Compaq Presario