Dator > hur man använder en TV som internet bildskärm

 • hur man använder en TV som internet bildskärm


 • Omedelbar tillgång till Internet på din TV kan vara mycket praktiskt. Utöver ger dig tillgång till webbsidor och hämta filer, med Internet-TV kan du strömma filmer från tjänster som Netflix och Hulu. Högupplöst tv är särskilt väl lämpad för denna användning, de är oftast enkel att ansluta till en dator och ge mycket bättre bildkvalitet. Med rätt hårdvara kan du ansluta en gammal dator till din TV och Internet, så att du kan surfa på webben från bekvämligheten av ditt eget soffan.

  Du behöver:
  dator pc (helst med minst en 1
  . 6 GHz processor och två gig RAM).
  Hemnätverk (antingen fast eller trådlös).
  Nätverkskort för din dator.
  Television.
  RF-modulator (bara om din TV inte har S-video, VGA eller HDMI-anslutningar).
  Grafikkort med S-video ut (om din tv är standard definition).
  S-videokabel (om din tv är standard definition).
  VGA eller HDMI-kabel (om din tv är High Definition).
  Trådlöst tangentbord och mus.

  Standard Definition Television


  1.
  Avgöra vilka slags video anslutningar din TV har. Du behöver en S-Video port enligt bilden nedan.
  2.
  Avgöra vilken typ av grafikkort datorn kan stödja. Om datorn redan har en S-Video-porten på baksidan, du good to go. Om inte, se bruksanvisningen som följde med datorn för att ta reda vilken typ av kortplatser i datorn stöder. Köp ett grafikkort som stöder S-Video ut och är kompatibel med datorns kortplatser. Följ grafikkortets för att installera det på datorn.
  3.
  Anslut din dator till ditt nätverk. Om du har ett trådbundet nätverk, kör helt enkelt en Ethernet-kabel från routern till datorns Ethernet-port. Om du har ett trådlöst nätverk, köpa ett PCI trådlöst nätverkskort och installera det på datorn.
  4.
  Anslut din dator till en vanlig bildskärm och tangentbord och mus och slå på den . Följ anvisningarna som följde med ditt grafikkort eller nätverkskort för att ställa in ny hårdvara. Högerklicka på skrivbordet och välj antingen "Egenskaper" sedan på fliken "Inställningar" eller "Screen Resolution. " Justera upplösningen till 800 x 600, klicka på "Apply" och sedan stänga av datorn.
  5.
  Anslut din dator till din TV eller RF-modulator med en S-videokabel. Starta datorn och förvandlar din TV till S-Video-ingång med hjälp av INPUT-knappen på fjärrkontrollen. Om du använder en RF-modulator, kan du behöva stänga av TV till kanal 3 eller 4.
  6.
  Öppna ditt val av webbläsare och surfa på webben på din TV.

  High Definition TV


  1.
  avgöra vilka slags video anslutningar din TV har. Den mest föredra typ av anslutning är VGA, bilden nedan. Du kanske har en HDMI-anslutningen istället, detta liknar en plan femhörning. Om du inte har någon av dessa anslutningar, följ instruktionerna för standard definition TV ovan.
  2.
  Köp ett grafikkort för din dator, observera att detta steg är endast nödvändigt om TV har inte en VGA-port eller din dator inte har en HDMI-port. Köp ett grafikkort som stöder HDMI-utgång och är kompatibel med datorns kortplatser. Följ grafikkortets för att installera det på datorn.
  3.
  Anslut din dator till ditt nätverk. Om du har ett trådbundet nätverk, kör helt enkelt en Ethernet-kabel från routern till datorns Ethernet-port. Om du har ett trådlöst nätverk, köpa ett PCI trådlöst nätverkskort och installera det på datorn.
  4.
  Anslut din dator till din TV via HDMI eller VGA. Anslut den trådlösa tangentbord och mus. Slå på datorn och tv. Vrid TV till VGA eller HDMI in
  5.
  Öppna ditt val av webbläsare och surfa på webben på din TV.

  Tips och varningar


 • Om din standard definition television inte har sju stift S-video, måste du köpa en RF-modulator som stöder S-Video. Anslut RF-modulator till en antenn i uttaget på din TV.
 • Om du har problem med att läsa texten på webbsidor, hålla kontroll och snurra på mushjulet kan du göra texten mindre eller större.
 • Du kan öppna Windows förstoringsglas eller aktivera stort text-läge från menyn tillgänglighet för att underlätta läsningen.
 • att få ljud från din dator, kan du använda en vanlig par datorhögtalare, eller så kan du köpa hörlurar till RCA-kabel. Anslut hörlursuttaget till datorns ljudutgång och RCA-kablar till RCA-ingång bredvid din video i datorn eller RF-modulator.
 • När du öppnar det gäller din dator vara säker på att strömmen är helt av och skiljas och att du är i en statisk miljö.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du uppgraderar hårddisken i en etower 667ir

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en Motorola microSD minneskort
 • hur man byter ett SD-kort till RAM minne
 • hur man skapar en trådlös LAN-anslutning
 • hur man byter CPU i en Mac mini
 • hur man kontrollerar en diskettstation med en parallell skrivarport
 • hur du skannar ett dokument på en Mustek scanner
 • hur du skannar till ett dokument på en Dell 944
 • Hur konvertera en mp3 till cd-format på nero
 • hur man installerar en HP C3100 skrivare manuellt
 • hur man visar digitala bilder på en projektor med hjälp av en dator