Dator > hur man ansluter en elektrisk kondensatormikrofon till en PC

 • hur man ansluter en elektrisk kondensatormikrofon till en PC


 • Om du letar efter högre kvalitet ljud i inspelningen till din dator för podcasting eller andra ändamål inspelning produktionen, kan en professionell kondensatormikrofon vara ett klokt val. Kondensatormikrofoner som används oftast i prestanda och broadcast, är mikrofoner av högsta kvalitet som är mycket mer avancerad än den typiska "datormikrofon" finns på en lokal återförsäljare för under $ 15. Vissa adaptrar och justeringar är nödvändiga att använda en kondensatormikrofon med en dator, men

  Du behöver:.
  Kondensator mikrofon.
  Kabel adapter.


  1.
  Titta på botten av kondensatormikrofon eller slutet av mikrofonkabeln. De flesta professionella modeller har en XLR plug-in-porten.
  2.
  Kolla på baksidan av din dator där ljudkortet hamnarna finns. De flesta mikrofon jack hamnar är färgkodade rosa för att skilja dem från andra typer av hamnar som Speaker Out hamnar, som vanligtvis grön. Bestämma vilken typ av port jack din dator behöver-de flesta ljudkort bara acceptera ett "mini-phono" teleplugg.
  3.
  köpa en adapter på en lokal elektronikaffär eller online som kommer att förändra en XLR "ut" porten till den typ av dator "i" hamn anslutning du behöver. Installera adaptern på mikrofonen eller mikrofonkabel.
  4.
  Anslut den andra änden av kabeln till datorn ljudkort, som vanligtvis är färgad rosa.
  5 .
  Öppna datorn program inspelning programvara eller Windows-program. Alla Windows-baserade datorer har ett enkelt program ligger på "Start", "Alla program", "Tillbehör" och "underhållning", som kallas "Ljudinspelaren. "Dubbelklicka på" Ljudinspelaren "för att öppna den.
  6.
  Slås mikrofonen på om den har en strömbrytare. Klicka på den röda" Record "-knappen på skärmen och tala i kondensatormikrofon. Om mikrofonen är att plocka upp din röst kan du höra dig själv kommer ut ur högtalarna, eller kommer du att se den gröna sund svängning linje ändra frekvenser. Klicka på "Stop" och sedan "Play" för att höra vad du spelade in.
  7.
  Felsök om du hör något ljud. Vissa kondensatormikrofoner kräver förstärkning genom en stereo receiver innan de fungerar med vissa PC-kort ljud. Du kan behöva ansluta mikrofonen till en mottagare och patch mellan "Output" på mottagaren och datorn "Input" port på ljudkortet.
  8.
  Tweak eller felsöka om Ljudet är av dålig kvalitet. Kontrollera din "Sound" inställningar under "Kontrollpanelen" (finns via "Start"-menyn) för att se om du kan göra ljudet bättre genom att justera bas och diskant. Placera din mikrofon i olika avseenden till munnen-vissa Kondensatormikrofoner är rundstrålande (kunna plocka upp ljud från alla riktningar), medan andra är enkelriktad (endast kunna plocka upp ljudet direkt från toppen av mikrofonen).

  tips och varningar


 • Vissa PC-ljudkort är helt enkelt inte upp till att producera ljud med studiokvalitet med en high-end mikrofonen. Du kan behöva uppgradera ditt ljudkort för att uppnå ett bättre resultat. Detta gäller särskilt för en laptop-de flesta märken och modeller av bärbara datorer har dåligt ljud. Men high-end ljud kort finns i bärbara kortplats form, så uppgraderingar är möjliga.

Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man installerar en dvd dator författare

Relaterade artiklar


 • vad är bättre: tft eller lcd?
 • Hur konvertera flac till wav på en Mac
 • mikroprocessor exempel
 • vanliga problem med datorskärmar
 • hur man gör en bootbar usb med Ubuntu 8.10
 • Hur vet jag om mitt PCI Express-kort på 16x?
 • Hur kan jag rengöra säkert min dator?
 • Avinstallera Creative Audigy 2
 • Felsökning ett amerikanskt
 • hur reparera en Alienware laptop