Dator > hur du formaterar PC minnen

 • hur du formaterar PC minnen


 • Formatera en dators minne, eller hårddisk, är något de flesta människor befinner sig behöva göra minst en gång. Det är ett ganska vanligt uppgift som kan återställa en dator som plågas av virus, bana väg för en ny installation av operativsystemet, eller se till att privata data tas bort innan de säljs en PC till en ny ägare. Lyckligtvis formatering av en hårddisk är också relativt enkel

  Du behöver:. . .
  Windows startdiskett (valfritt)

  Förberedelser


  1

  Säkerhetskopiera viktiga data på datorn innan du börjar. Formatera hårddisken kommer att helt radera datorns minne och något som var lagrade på det. För personliga handlingar och annan information, använda en extern hårddisk eller en cd-brännare att säkerhetskopiera filer.
  2.
  Gör en lista på program du har köpt och installerat på datorn. Se till att du har installations-skivor för dessa program, liksom alla relevanta serienummer.
  3.
  Kontrollera din favorit webbläsare och säkerhetskopiera dina bokmärken. Använd webbläsarens "Exportera bokmärken"-funktion och spara den exporterade filen till din CD eller extern lagring.

  Om du installerar om Windows


  1.
  Kontrollera att du har din Windows installationsskiva och produktnyckel till hands.
  2.

  Starta om datorn. Titta på skärmen noggrant under startprocessen för vilken nyckel att slå in ditt BIOS. Om du kommer till den punkt där skrivbordet läses in, då du missade det. Starta om och försök igen. På de flesta system måste du trycka på "F8" tangenten under inkörningsfasen att nå din BIOS-skärmen.
  3.
  Titta igenom BIOS menyerna efter alternativet för att ändra din boot prioritet, och ändra ditt system att starta från CD eller DVD först.
  4.
  Starta om datorn igen med installationsskivan för Windows i CD-eller DVD-enheten.
  5.
  Följ anvisningarna om installation skiva. Om du använder Windows 7, välj "Anpassad installation". När det gäller hårddiskpartitionen fas, väljer att formatera disken, och fortsätta med installationen.

  Om du inte är Installera Windows


  1.
  Hämta DOS 6. 22 startdiskett programmet (se Resurser). Kör den nedladdade program för att skapa en startdiskett.
  2.
  Starta om datorn. Titta på skärmen noggrant under startprocessen för vilken nyckel att slå in ditt BIOS. Om du kommer till den punkt där skrivbordet läses in, då du missade det. Starta om och försök igen. På de flesta system måste du trycka på "F8" tangenten under inkörningsfasen att nå din BIOS-skärmen.
  3.
  Titta igenom BIOS menyerna efter alternativet för att ändra din boot prioritet, och ändra ditt system till starta från CD först.
  4.
  Starta om datorn med startdisketten du skapade fortfarande i CD-eller DVD-enheten. Välj att "Boot med CD support" från menyn som visas.
  5.
  Skriv in "fdisk" i kommandotolken som visas. Mata in "y" när du ombeds att bekräfta ditt kommando.
  6.
  Skapa en disk partition med hela hårddisken och sätta den till "aktiv". När processen är klar, starta om ditt system igen med startdisketten fortfarande i CD-enheten
  7
  Enter "format c:". . När åter presenteras med en kommandotolk. Mata in "y" när du ombeds att bekräfta ditt kommando.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:Hur du manuellt kopiera ett foto från en iPod till en iMac

Relaterade artiklar


 • hur man använder en plasma som datorskärm
 • hur man bygger en solid gaming PC
 • felsökning av en scanner Lexmark skrivare
 • hur man installerar en DVD-spelare i Dell Dimension 3000
 • hur Flash BIOS på en Compaq 1200us
 • hur vill rotera en bild på en HP 1530 monitor
 • hur man uppgraderar en Dell 8500 processor
 • hur man får kabel-TV från kabel internet
 • Felsökning VGA-bildskärmar
 • hur du tar bort äldre ljuddrivrutiner