Dator > fördelar och nackdelar med QWERTY-tangentbordet

 • fördelar och nackdelar med QWERTY-tangentbordet


 • Den QWERTY-tangentbord har varit standard för skrivmaskinen och datorns tangentbord sedan slutet av 1800-talet. Den var ursprungligen avsedd att förhindra TYPARM sylt, som inträffade då två skrivmaskin tonarter som ligger nära varandra slogs samtidigt och skulle härva tillsammans inuti maskinen --- ett problem uppenbarligen saknar betydelse för datorns tangentbord. Men medan andra tangentbord motiv har presenterats under det senaste århundradet, ingen förblir lika populärt som QWERTY.

  Computer Fördelar

  Den enda verkliga fördelen QWERTY-tangentbordet har för datorer och bärbara datorer är förtrogenhet. Eftersom det har funnits så länge, är det den första metoden flesta människor använder då de lär sig typ, och många är ovilliga att lära sig en ny layout senare i livet. Skolorna är ovilliga att lära ut att skriva på en annan tangentbordslayout eftersom de flesta företag använder QWERTY-tangentbord, och om eleverna inte är bekväm eller bekant med denna layout, kan de vara i underläge när de söker jobb.

  Dator Nackdelar

  QWERTY-tangentbord har utformats i syfte att lösa en skrivmaskin fråga, en som inte har någon relevans med dagens datorer och bärbara datorer. Nyare tangentbordslayouter, såsom Dvorak, hävdar att QWERTY design orsakar en hel del onödiga förflyttningar i händerna, slösa bort tid och leder till större risk för sådana frågor som karpaltunnelsyndrom. I ett exempel, gällde ett stycke skrivs på ett Dvorak-tangentbord 35 procent mindre rörelse än samma punkt skrivs på QWERTY, vilket kan utgöra omkring en minuts arbete.

  Mobile Device Fördelar

  Fler arbete som görs idag på mobila enheter såsom handdatorer och smarta telefoner än någonsin tidigare. De flesta av dessa enheter levereras som standard med någon form av ett QWERTY-tangentbord --- typiskt en bar stil, en pekskärm, en bild ut stil eller en flip stil, där tangentbordet kondenseras så att varje nummer har två till fyra bokstäver. Det enda egentliga fördelen QWERTY-tangentbordet erbjuder i detta fall är återigen förtrogenhet. De flesta smarta telefon och handdator ägare egna datorer och är bekant med layouten, hitta så bokstäver när du skriver ett textmeddelande eller e-post på en mobil enhet är redan andra natur.

  Mobile Device Nackdelar

  Eftersom alla 10 fingrar inte är van att skriva på mobila apparater, har QWERTY ännu mindre relevans. De flesta smarta telefonen ägarna använder sina tummar för att typ --- en långsam process om ett QWERTY tangentbord slösar tid. Mer mobila enheter, inklusive bärbara pekdatorer, går mot pekskärmsteknik, och tangentbord dyker nu upp som gör att skriva mer bekvämt att QWERTY, såsom Swype, som låter dig spåra ut orden genom att dra fingret från ett brev till en annan. Eftersom dessa mobila enheter fortsätter att avancera, blir QWERTY-tangentbordet alltmer besvärligt och svårt att hantera.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur man använder en TV som internet bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man fixar strömmen på en bärbar dator
 • det bästa lilla bärbara datorer
 • historia av stordatorer
 • hur man konfigurerar en HP Jetdirect 170x
 • hur du använder din PC Högtalare som en gitarrförstärkare
 • hur man byter ett tangentbord med streckkodsläsare med Windows XP
 • hur man använder en SanDisk Micro SD
 • hur man frigör RAM-minne på en dator
 • hur du testar din dator maskinskrivning fart
 • typer av CRT-skärmar