Dator > PC datorkomponenter och reservdelar

 • PC datorkomponenter och reservdelar


 • Persondatorer är ganska komplicerade maskiner. De består av en uppsjö av delar som måste vara kompatibla och installeras på rätt sätt, annars kommer de inte att fungera. Även tekniken har förändrats sedan skapandet av hem persondatorer, av vilka typer av delar förblir i stort sett samma. Även om det finns tusentals frivilliga delar tillgänglig för PC-datorer, det finns vissa sådana som måste finnas på plats för en dator att arbeta

  nätaggregat och mål

  Den första delen av en dator som många märker är fallet. Målen är utformade för att hålla alla delar av en dator och skydda dem. De hindrar också människor från att oavsiktligt bli chockad av elektriska komponenter inom fallet. Nätaggregat ofta är integrerade i fallet och är utformade för att leverera en viss mängd ström till datorns komponenter.

  Inmatningsenheter

  Inmatningsenheter är en viktig del av en PC. Denna kategori omfattar allmänt musen och tangentbordet. Tangentbordet och musen är vanligen ansluten till datorn med en USB-kabel eller en specialiserad mus eller tangentbord kabel. Dessa enheter kan användaren mata in data i datasystemet.

  Utgångsenheter

  utenheter av en dator innehåller vanligtvis bildskärm och högtalare. Dessa enheter, som ingångsenheter, är anslutna till moderkortet eller komponenter som finns på moderkortet. De flesta moderna bildskärmar är LCD-skärmar som är tunna och kompakta. Många övervakar också har inbyggda högtalare.

  Moderkort och processor

  Moderkortet kan ses som den centrala punkten i datorn. Denna styrelse ansluter allt tillsammans. Bifogat till moderkortet är processorn, som är hjärnan i datorn. Processorn processer bokstavligen all information inom dator och förmedlar informationen till delar av datorn via moderkortet.

  Typer av enheter

  En PC innehåller vanligtvis flera enheter. Hårddisken är den viktigaste enheten av dem alla. Den här delen innehåller och sparar all information på datorn. Operativsystemet, annars alla spel och allt finns inom hårddisken. Andra vanliga enheter av en PC är DVD-ROM-enhet, som använder CD-och DVD-skivor och diskettenheten, som använder disketter.

  Minne, grafikkort, och Expansionskort

  Denna sista kategori av datorkomponenter är direkt ansluten till moderkortet. Minnet är en tillfällig plats för datorn att lagra information medan den är bearbetning. Ju mer minne som en dator har, desto snabbare kan bearbeta information. Grafikkortet ansluts till moderkortet och accepterar kontakten från skärmen. Detta kort bearbetar information för att förvandla det till användbar grafik. Expansionskort finns sätt att lägga till funktioner och enheter till datorn. Dessa kort ansluts till moderkortet också och kan ge Internet-anslutning, USB-portar och mer.


Previous:hur man donera datorer i Minneapolis Next:hur du hittar den minnestyp på din pc

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bärbar dator till en förstärkare och högtalare
 • hur man förstår Intel Core 2 Duo mobil processor nummer
 • Hur konvertera en mini dvd band till en CD
 • hur man konfigurerar en datorbildskärm med en bärbar dator
 • Felsökning en XP installation på en iMac
 • hur man ansluter en LP skivspelare till min dator
 • hur du lägger till minne till en HP Pavilion 6553
 • hur man bränner en DVD med Roxio galen hund
 • hur man kalibrerar en bärbar dator
 • nackdelarna med streckkoder