Dator > hur du uppgraderar hårddisken på en Sony Vaio

 • hur du uppgraderar hårddisken på en Sony Vaio


 • Med storleken på media och programfiler ökar dagligen, större hårddiskar blir mindre av en lyx uppgradering och mer av nödvändighet. Det är väldigt enkelt att ladda ner tiotals gigabyte med filer i ett par timmar om du samla filmer eller musik på webben. Lyckligtvis har som mängden data man måste butik har gått upp, priserna på hårddiskar sjunkit. En stor kapacitet hårddisk kan Ofta kan köpa för mindre än 15 cent per gigabyte. En hårddisk uppgradering för din Sony Vaio är en "plug and play" uppgradering som bara tar några minuter att slutföra.

  Du behöver:
  elektrostatisk armband
  . Skruvmejslar.
  Uppgradera hårddisken.
  Lämpliga kablar.

  Sony Vaio Desktop


  1.
  Sätt på dig armbandet elektrostatiska och fäst leda till en jordad yta. Detta kommer att hindra dig från att skada din utrustning med elektrostatisk urladdning.
  2.
  Stäng av din VAIO och koppla bort alla kablar som är anslutna.
  3.

  Ta bort sidostycket av chassit genom att lossa några skruvar som kan hålla den på plats. Om du är osäker på vilken skruv för att ta bort, rådfråga din bruksanvisning för detaljer. Placera skruvarna och sidopanelen undan på ett säkert ställe.
  4.
  Leta hårddiskfacket insidan av chassit. Din primära hårddisken redan kommer att monteras i viken. Montera uppgradera enheten i viken med den medföljande skruvarna. Se till att du inte åt för hårt skruvarna när förankring i enheten.
  5.
  Anslut enheten till moderkortet med hjälp av lämpliga data kablar (IDE eller SATA). Om du är osäker på var rätt port, följ kabeln på din befintliga hårddisk tillbaka till moderkortet.
  6.
  Anslut rätt kabel från nätaggregatet på baksidan av din nya hårddisk.
  7.
  tillbaka sidostycket av ditt ärende och åter fäst några skruvar du kan ha bort. Återanslut alla kablar och data och kraft på din dator. Du kan nu spara data till din större hårddisk precis som du gör dina äldre.

  Vaio Notebook


  1.
  Säkerhetskopiera alla dina personliga och kritiska system data, eftersom det kommer att gå förlorade när du uppgraderar din hårddisk.
  2.
  Sätt på dig armbandet elektrostatiska och fäst leda till en jordad yta. Detta kommer att hindra dig från att skada din utrustning med elektrostatisk urladdning.
  3.
  Stäng av datorn och ta bort batteriet. Leta hårddiskfacket på utsidan av chassit. Platser kommer att variera mellan olika modeller men de är oftast markerade med "H" eller en hårddisk ikon.
  4.
  Ta bort alla skruvarna som håller montering facket i chassit och lägg dem åt sidan . Skjut montering magasinet ur chassit i en jämn rörelse.
  5.
  Ta bort den gamla hårddisken från facket genom att un-fästa skruvar som håller den på plats. Använd samma skruvar för att montera den nya hårddisken i facket på samma sätt.
  6.
  Skjut in enheten /magasin montering tillbaka i viken, trycka in tills bezel av Facket är i jämnhöjd med bezel av chassit. Re: fäst några skruvar du kan ha avlägsnats.
  7.
  Tillbaka batteriet och alla kablar du kan ha bort. Sätt ditt system återställa disken i datorns optiska enheten och slå på valfri tangent när du uppmanas att starta från skivan. Följ instruktionerna för att installera om operativsystemet.


Previous:hur du uppgraderar processorn för en Toshiba Satellite M45 laptop Next:hur man uppgraderar ett grafikkort för en Hewlett Packard a612x stationär PC

Relaterade artiklar


 • Hur gör jag filer spelar wmv på ett äpple?
 • definition av "interna modem"
 • hur man blinkar Pioneer DVR-110d DVD-enhet
 • hur man skriver ut från en bärbar dator på ett trådbundet skrivare
 • hur du justerar reverb & diskant på en mikrofoningång för en PC
 • Ta bort en nätverkshubben under Windows
 • användningar av ett PS2 muskontakten
 • Hur du ser LCD-TV på en dator
 • Skillnaden mellan AMD Athlon & Pentium
 • hur isär datorn Platters