Dator > hur man uppgraderar RAM på en gateway laptop

 • hur man uppgraderar RAM på en gateway laptop


 • Uppgradera RAM på en Gateway laptop gör att maskinen köra fler program samtidigt. Även lägga RAM inte ökar den bärbara datorns processorhastighet, förmågan att använda fler program samtidigt kan ge intryck av att datorn är igång snabbare. Den svåraste steget extra minne till en Gateway laptop är att köpa rätt moduler för din maskin, är en mängd minne hastigheter och kontakten finns

  Du behöver:.
  Gateway laptop
  # 00 eller. # 0 stjärnskruvmejsel.
  Laptop-specifika minnesuppgradering.
  Jordning armband.


  1.
  Köpa rätt minne. Besök Gateway hemsida för att hitta den typ av RAM din laptop behöver. Sajten erbjuder ett verktyg som visar vilken typ av minne du behöver genom att ange datorns serienummer.
  2.
  Stäng av din Gateway laptop och koppla loss nätadaptern från datorn och väggen . Sedan tar du bort batteriet från din bärbara dator.
  3.
  Förvandla din laptop över. Gateway bärbara datorer har paneler RAM tillgång på undersidan av datorn. För att bäst skydda din bärbara dator, kanske du vill placera en handduk under den för att undvika repor på toppen av ditt fall.
  4.
  Bort botten av fallet. På vissa Gateway bärbara datorer, måste du skruva loss hela undersidan av höljet och ta bort den för RAM tillträde. Den andra, är RAM-minnesplatser som omfattas av en mindre panel som är placerad direkt över RAM slots. I detta fall skruva av små och avlägsna den.
  5.
  Ta bort den gamla RAM. Innan den gamla moduler, jorda dig genom att röra en metalldel av den bärbara datorn chassit. Alternativt, om du har en grundstötning armband, satte den på och ordentligt jorda den. Ta bort den gamla RAM, tryck ut på att behålla flikarna som håller minnet på plats. När du trycker på flikarna ut kommer RAM-modulen lyfta något, då du kan dra ut på en liten vinkel.
  6.
  Sätt det nya minnet. Innan du sätter den nya RAM på plats jämföra den gamla modulen till den nya, och se till att de har samma stift mönster. Tryck den nya RAM-minne på en liten vinkel och se till att stiften på RAM linje med skåran på datorn. Väl på plats på en liten vinkel, tryck nedåt på minnet tills klämmorna låser den nya modulen på plats.
  7.
  Sätt tillbaka datorväskan. När minnet är installerat, argumentera tillbaka på plats och dra åt den med skruvarna du tog bort. Anslut datorn och installera om batteriet.
  8.
  Kontrollera mängden minne. Slå på datorn och vänta på att Windows ska belastningen på din Gateway laptop. Efter lastningen, högerklicka på "Den här datorn" och välj "Egenskaper". Under fliken "Allmänt", kontrollera att mängden minne som visas på skärmen motsvarar mängden RAM installerat i den bärbara datorn.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man gör DVD-skivor från ljud & bild-CD-skivor

Relaterade artiklar


 • hur du installerar minne för en Mac mini
 • hur man kan återställa bilder till ett SD-minneskort
 • hur du ändrar LCD på en Vaio PCG-fx
 • hur man avgör om nätverkskortet är trådbundet eller trådlöst med WMI?
 • hur reparera en HP 7550 skrivare
 • hur du växlar till batteridrift på min laptop
 • användningsområden för bärbara datorer
 • Tips för ultra-bärbara datorer
 • hur man uppgraderar ett kort VGA-video
 • Skillnaden mellan en scvd & en DVD-brännarprogram