Dator > hur man bygger en pc torn

 • hur man bygger en pc torn


 • Montering din egen dator är inte bara det säkraste sättet att skaffa en stationär med den hastighet och funktioner du vill, men kan också vara den billigaste vägen till ett nytt skrivbord. Bygga dina egna dator torn är inte så svårt som det låter, så länge du starta projektet med nya detaljhandel datorkomponenter som kommer med anvisningar och diskar förare

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Termisk pasta.
  Klistra in applikatorn (rakblad).


  1.
  Skaffa din önskade skrivbordet låda. Den ATX stilen fall är den mest populära storleken, större och mindre ärenden finns tillgängliga.
  2.
  Köp din systemkomponenter. Du behöver ett nätaggregat (om man inte ingick i fallet), ett moderkort som passar ditt ärende typ och storlek, en processor med kylfläns (eller kylflänsen med en "aktiv" fläkt), RAM-minnen, en hårddisk, minst en optisk enhet (som en DVD eller CD), och kort för video-, ljud-eller Ethernet, om de inte är inbyggda i moderkortet eller om du vill uppgradera från dessa ombord funktioner. Se till att din processor och RAM-minne är kompatibla med din valda moderkortet.
  3.
  Öppna sidoluckan i ärendet och ta bort frontpanelen panelen. Lägg ner datorn på en plan yta med den öppna sidan uppåt.
  4.
  Installera enheten strömförsörjningen, om det behövs. De flesta nätaggregat boxar passar i det övre vänstra hörnet av målet. Passa in skruvhålen på styrboxen med hål borrade i ärendet. Montera de fyra skruvarna som följde med fallet eller strömförsörjningen.
  5.
  Touch händerna på en bit ren metall nu ur eventuell statisk från kroppen. Du kan också don en antistatisk armband.
  6.
  Ta din nya moderkort kortet från förpackningen och lägg ner den på ditt arbetsbord, på toppen av förpackningsmaterial skum som följde med styrelsen. Undersök styrelsen och instruktioner och bekanta sig med sin design. Vänd moderkortet över och undersöka baksidan av kortet. Om du inte ser "kvittning" skruvar (eller plast kvittning inlägg) redan monterad på baksidan av styrelsen, måste du installera dessa kvittning inlägg själv. Följ instruktionerna på moderkortet dokumentation. När du är klar, vänd på moderkortet över och vila den på förpackningen skum.
  7.
  Ta din nya processorn ur förpackningen. Sätt i processorn chip i chippet uttaget på moderkortet. Chipet uttaget är en liten fyrkant av plast, med många stift hål i den, och har en liten låsspaken på sidan. Stiften på processorn linje med uttaget på ett visst sätt. Stäng låsspaken när processorn sitter ordentligt.
  8.
  Installera plast kylflänsen fäste på moderkortet, om ditt moderkort inte levererades med en installerad fästet. Kylflänsen konsol är monterad på moderkortet runt processorn sockeln. Rikta in de fyra hålen i plast konsolen (medföljer kylfläns) med de fyra hålen förborrade i moderkortet. Försiktigt installera skruvarna ordentligt, men inte åt för hårt dem.
  9.
  Förbered kylfläns för parning med processorn chip. Applicera en liten mängd termisk pasta till botten av kylflänsen. Sprid pastan jämnt över ytan av kylflänsen så pastan är ungefär tjockleken på ett papper. Applicera pasta endast den del av botten av kylflänsen som kommer i direkt kontakt med kisel torget monterade ovanpå processorn chip. Du kan "ögongloben" detta målområde genom torr-parning kylflänsen till processorn chip.
  10.
  Sänk kylflänsen på monteringsfästet, se till att området med den termiska klistra en god kontakt med toppen av processorn chip. Clip kylflänsen på plats med fästet klippen tillhandahålls.
  11.
  Installera RAM-minnen i RAM-slots som finns på moderkortet. Se den lilla "öron" på varje ände av fälten är i den "öppna" positioner. När staven sitter i kortplatsen, tryck ner väldigt försiktigt för att knäppa den lilla öron stängda. Använd inte för mycket kraft. Om öronen inte går att stänga lätt har du förmodligen RAM minnet linje upp och ner. Rotera RAM minnet och försök igen.
  12.
  Sänk moderkortet i fallet mycket försiktigt, och se till att PCI-kortplatser radas upp på rätt sätt med facket täcker i målet. Anslut moderkortet i målet med hjälp av de medföljande skruvarna. Se till moderkortet instruktioner för att identifiera var dessa skruvar ska installeras. Dra inte åt skruvarna.
  Tretton.
  Titta i moderkortets anvisningar för var du ska koppla in knappen fallet makten i moderkortet. Anslut den här strömbrytaren och alla andra front-side kablar, såsom ljud eller USB-portar, till moderkortet.
  14.
  Montera hårddisken och eventuella optiska enheter i fallet "burar "enligt dessa enheter. De flesta hårddiskar och optiska burar enhet nås från framsidan av datorn. Skjut enheter på plats och säkra dem till buren med medföljande skruvarna för detta ändamål.
  15.
  Anslut hårddisken IDE-eller SATA-kabeln på baksidan av hårddisken och sedan till den primära IDE-eller SATA-port på moderkortet. Kabel optiska enheter på liknande sätt, att ansluta kabeln till den sekundära IDE-eller SATA-port.
  16.
  Installera eventuella PCI video, ljud, Ethernet eller andra kort-enhet, en i taget . Ta bort facket täcker från fall först genom att skruva loss fästskruven som håller luckan på plats och ta bort locket försiktigt. Sätt in PCI-kort i kortplatsen, vilket gör att den sitter hela vägen in i kortplatsen. Gränssnittet sidan av PCI-kortet ska ligga med PCI-plats i höljet fint. Säkra kort (s) på plats med facket monteringsskruvarna.
  17.
  Anslut strömkablarna kommer ut i strömförsörjningen rutan till hårddisken, någon optiska enheter och att grafikkortet om en fläkt visas på grafikkortet.
  18.
  Fäst värmetrådar sjunker fläkt till moderkortet CPU-fläkten hamn där anges på moderkortet instruktionerna.
  19.
  Installera den bakre fall frånluftsfläkt. Denna fläkt är vanligtvis monterad i fallet med fyra metall eller skruvar gummi. Anslut fall fläkten i rätt port på moderkortet.
  20.
  Dubbelkolla ditt arbete nu. Allt som behöver ström ska anslutas till en drivenhet. Alla enheter ska monteras fast ordentligt med skruvar. Lämna fallet öppen och den främre ramen locket av datorn om du behöver felsöka.
  21.
  Koppla in tangentbord, mus, skärm och kontakten. Tryck på strömbrytaren för att starta datorn. Information bör omedelbart att visas på skärmen i samband med BIOS-och /eller ett meddelande bör visas att operativsystemet "inte kan hittas. " Stäng av datorn genom att hålla strömbrytaren nedtryckt i åtta sekunder. Om ingenting händer när du trycker på strömbrytaren, gå tillbaka och felsöka varje komponent. Om du hört "pip" när du startat maskinen, se till moderkortet instruktionerna för "pip koden" betydelser och möjliga lösningar. Felsökning tills systemet stövlar till BIOS-skärmen framgångsrikt och sedan starta om.
  22.
  Sätt i BIOS installationsskivan för ditt moderkort i CD-facket och starta om. Installera drivrutiner och "chipset" instruktioner för moderkortet. Starta om igen.
  23.
  Installera operativsystemet från en Windows eller Linux setup skiva. Omstart.
  24.
  Installera alla drivrutiner som följde med några speciella komponenter som en video, ljud eller Ethernet-kort. Testa alla dina enheter och felsöka vid behov.

  Tips och varningar


 • Från detta projekt med helt nya komponenter erbjuder ett stort fördel gentemot att använda återvunnet delar. Nya komponenter är "testat bra" och komma med instruktioner och skivor förare. Återvunnet delar kan oprövade-och dåliga-och kan inte komma med instruktioner eller uppdaterad drivrutin skivor, och således allvarligt komplicerar monteringen.
 • Om du missköter ditt moderkort eller processor, kan du döda den. Använd exceptionella försiktig när du hanterar dessa objekt, att skydda dem från statisk elektricitet, fukt och "skrapar" med metallverktyg och metallytor.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man använder hörlurar med datorhögtalare

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en Dell Latitude C600 till fabriksinställningarna
 • vad är beskrivningen av en DVI-kontakt?
 • hur du formaterar en hårddisk genom fönster eller en startdiskett
 • Hur hämtar jag den koder till min mp3-spelare?
 • hur man skriva snabbt på datorns tangentbord
 • Felsökning ett modem för Internet Explorer kabel inrätta
 • hur man installerar en P4 processor
 • hur man använder M-Audio USB
 • hur du uppgraderar RAM-minne för Dell Dimension 3000
 • hur ta reda på vad moderkortet jag har installerat