Dator > hur man bestämmer värdet på begagnade datorer

 • hur man bestämmer värdet på begagnade datorer


 • Värdet av en begagnad dator kan behövas i redovisningen, för att fastställa ett försäljningspris eller använda som en skatt figur. Att fastställa det exakta värdet av en dator kan vara en svår process, särskilt för gamla eller sällsynta datormodeller. Ofta är en grov uppskattning av en dators värde måste användas tills ett försäljningspris är etablerad. Den bästa övergripande beräkningar av en begagnad dator värde erhålls genom tillämpning av flera värderingsmetoder och välja den mest rimliga marknadsvärdet för datasystemet.

  Du behöver:
  avmagnetiserade stjärnskruvmejsel
  . Antistatisk rem.


  1.
  Använd försäljningspriset för att fastställa en begagnad dator värde. Ta ursprungliga priset och prorata värdet av livslängd för datorn. Till exempel, om du förväntar dig datorn till tre senaste åren totalt, kan du dela försäljningspriset med 36 månader för att avgöra en kostnad per månad. Subtrahera den aktuella åldern på datorn totalt månader från 36 och flera med kostnaden per period. Detta kommer att ge en grov värde för den återstående tiden för datorn.
  2.
  igenom kostnaden för jämförbara begagnade datorer i butik och på webben försäljningsställen. Använd den här metoden när man ser att sälja en begagnad dator. Få ett pris från marknaden om du planerar att sälja begagnad dator för ökad noggrannhet. Till exempel, om du planerar att sälja en begagnad dator på en online auktion webbplats, söka efter senaste försäljningen av samma märke och modell på din dator för att bedöma ett rimligt försäljningspris. För maximal kurspotential, jämföra värdet av att sälja enskilda datorkomponenter till värdet av att sälja datorn som en enhet.
  3.
  Använd en värdering guide. Begagnade datorer värden kan erhållas från online-guider och från ideella organisationer såsom Frälsningsarmén. Dessa värden är vanligtvis som ett intervall beroende på tillstånd av datorn. Använd det intervall som en vägledning och välja ett värde baserat på fysiska tillstånd datorhöljet, den laddade programvaran och den övergripande användbarheten av systemet.
  4.
  Begär en dator kostnadsbedömning från en datorbutik eller expert. Denna metod är föremål för tolkning och kan variera baserat på erfarenhet och placeringen av datorexpert.
  5.
  bestämma värdet på din begagnade dator genom att bestämma hur mycket ett liknande system skulle kosta. Använd ersättningskostnaden som det aktuella värdet eller datorn. Inkludera kostnader för att ersätta hårdvara och mjukvara. (Ofta kan en begagnad dator specifikationer inte längre är tillgängliga, så du kan använda den lägsta modell av samma märke och dator stil för att bedöma en återanskaffningsvärdet. )

  Tips och varningar


 • Matcha värderingsmetoden till din dator värdebedömningen ändamål för maximal effekt.
 • Undvik att använda föråldrad försäljningspriser vid fastställande av en begagnad dator värde.

Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du uppdaterar en drivrutin för en Dell USB-mus

Relaterade artiklar


 • hur man byter mobil DVD-enheter
 • Hur man överför från en dator till Smart Media
 • hur du ansluter en USB-skrivare till en parallellport
 • 64 bitars dator krav
 • hur du tar bort minnet från en Inspiron 1100
 • hur man installerar grafikkort på en ny dator
 • hur du installerar ett PCI modem utan förare
 • hur man bränner CD-skivor på en hp pavilion a510n
 • hur man bränner en dvd i OS
 • nackdelarna med mobila datorer