Dator > Vad är datorer som används i samhället?

 • Vad är datorer som används i samhället?


 • Du behöver:.
  stjärnskruvmejsel

  Regeringen, uppfinnare och universitet har använt stordatorer sedan slutet av 1940-talet och 1950-talet. Var dock den personliga datorn inte används i stor utsträckning förrän på 1980-talet, och Internet blev fullt fungerande i mitten av 1990-talet. Idag är det svårt att tänka mig att vara utan dator. De används till allt från arbetsrelaterade aktiviteter till sociala mötesplatser.

  Arbete

  Chefer, undervisar och andra arbetstagare använder datorer för att skicka och ta emot e-post, skapa kalkylblad för bokföring och att skriva rapporter. Bärbara datorer kan tas bort lokaler och användas hemma eller på avlägsna platser under resan. Vissa företag beteende även möten över Internet med full videofunktioner. Vissa företag är uteslutande på nätet och kräver konstant användning av en dator.

  Budgetering och räkningar

  Människor använder sina datorer hemma för att skapa sin familj budget eller betala räkningar på nätet. Det finns många programpaket på marknaden som enskilda kan använda för att betala räkningar eller organisera sina månatliga utgifter

  Rekreation

  både barn och vuxna använder datorer för att titta på filmer och spela spel. Eller läsa nättidningar, bloggar och nyhetsbrev . Många av de sena modellen datorer är i grunden hemunderhållning centra som är utrustade med state-of-the-art ljud-och videofunktioner.

  Utbildning

  Privatpersoner använder datorn för forskning ämnen på nätet, från obskyra ord eller djur till information om första världskriget och II. Vissa människor tillgång även deras släktträd mot en avgift. Barn och vuxna kan också studera olika ämnen på nätet eller tjänar sitt high school eller college grad på distans.

  Jobbsökning

  Datorn har påskyndat hur människor söka jobb. Istället för att skriva ut personliga brev och adresser på kuvert, kan folk ladda ner sina brev och CV till sin e-post och skicka ut dem omedelbart. Arbetssökande använder ofta webbplatser jobbsökande.

  Möta människor

  Där finns massor av online dating tjänster som människor använder för att uppfylla sina potentiell partner eller make. En person kan enkelt skanna igenom bilder och profiler av människor på nätet och kontakta dem för datum. Det finns även sociala nätverkssajter som är populära hos människor i alla åldersgrupper.

  Andra användningsområden

  Automotive verkstäder använda datorer för att diagnostisera problem fordon och fixa bilar och lastbilar. Militären använder datorer för övervakning och spaningsuppdrag. Forskare använda datorer för att konstruera modeller, bland annat av det mänskliga genomet. Sjukhus använda datorer för att övervaka en patients vitala tecken och kirurger använder datorer för att utföra artroskopi och hjärtkirurgi.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:fördelarna med korten flashminne

Relaterade artiklar


 • hur man gör hörlurarna i en mikrofon
 • hur man använder Ethernet med ett uppringt modem
 • hur du tar bort hårddisken i en Presario 6000
 • hur man skär en metall pc fall
 • Zip-diskar information
 • hur du installerar en ny Intel-processor
 • hur du ställer in en dator för första gången
 • hur man bränner musik & video till en cd
 • olika typer av datormöss
 • hur man ansluter en Dell 946 skrivare till ett nätverk