Dator > information om Mac-datorer

 • information om Mac-datorer


 • Apple lanserade den första Macintosh till världen under 1984 Super Bowl, blev den första kommersiellt framgångsrika dator till har en mus och det grafiska gränssnittet (grafiska gränssnittet). Den ursprungliga Macintosh-dator förenklat dator-människa interaktion gör det möjligt för användare att manipulera skrivbord tillbehör och kataloger-framstå som bitar av papper och mappar-helt enkelt genom att dra och klicka. Ikon representationer av program samt införandet av rullgardinsmenyerna förenklas ytterligare datoranvändning.

  Inledning

  År 1984 meddelade Apple Macintosh 128 k dator till världen i den berömda $ 1. 500. 000 tredje kvartalet Super Bowl. Den nya Macintosh säljs medföljer två ansökningar i syfte att presentera sitt GUI: MacWrite och MacPaint.

  9-tums monokrom vertikala processor blev utmärkande för den tidiga "Mac Classic" datorer. Den ursprungliga Macintosh-datorer vädjade mest grafiska formgivare och konstnärer, medan IBM /DOS-system sålde bra till företag

  Fördelar

  Det grafiska gränssnittet eliminerade kommandoradsgränssnittet -. Skriva namn på program på kommando linjer. Istället klickade användare "ikoner" (bilder) som representerade programmen. Funktioner, t. ex. att spara, flytta och radera filer, var också förenklas genom att helt enkelt dra ikonerna på skärmen med hjälp av en anordning som kallas en mus.

  Mac-dator, i kombination med Apples LaserWriter-skrivare och Macintosh- särskild programvara, möjlighet för användare att utveckla, förhandsgranska och skriva ut hög kvalitet projekt komplett med text och grafik. Mac: s speciella förmåga mot design var imponerande, men saknade tidigt Mac en hårddisk (HD) och möjlighet att ansluta en HD, vilket gör det begränsade minnet ett hinder

  Historia

  Efter den första lanseringen av Mac. 128 K dator, Apple lanserade den "Fat Mac" 1985, som gav fyra gånger RAM (512 kilobyte) att låta flera applikationer att köras samtidigt.

  Apple släppte Macintosh Plus i januari 1986 att erbjuda användarna ett megabyte RAM-minne (RAM) som kan utökas till 4, i den revolutionära Small Computer System Interface (SCSI) parallellt gränssnitt som tillät upp till sju kringutrustning (hårddiskar och bildläsare) ansluta till datorn, och en 800 KB kapacitet diskettenhet , men det var Macintosh II dator med dess öppna arkitektur, flera expansionsplatser och stöd för färggrafik, som markerade en ny riktning för Apple.

  i april 2010 Macintosh dator produkt använder Intel x86-64-processor och levereras som standard med 2 gigabyte RAM-minne.

  Operativsystem

  Den första Mac systemprogramvara, infördes 1984 och döptes MAC OS (operativsystem) 1997, utvecklats till OS version 9. 2. 2. Under 2001 införde Apple Mac OS X-system, men för att underlätta övergången från tidigare versioner av operativsystemet (Classic), tillåts det nya systemets användare att köra Mac OS 9-program under Mac OS X (upp till version 10,4). Som av 2010, den senaste versionen, släppt 202C av Mac OS X är Snow Leopard (version 10. 6).

  Mouse

  Även Apple presenterade datormusen, stöd för en mus med flera knappar gjordes inte förrän 2005 med införandet av "Mightly Mouse", som inkluderade fyra knappar och en scroll boll. Under 2006 introducerade Apple Magic Mouse, som använder multi-touch gest erkännande --- liknar iPhone.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man kopierar stora filer till en CD

Relaterade artiklar


 • hur man rengör munstycken skrivhuvud
 • Definitionen av en Celeron-processor
 • hur man installerar en HP kort notebook video
 • naturliga produkter för att döda insekter gräsmatta
 • hur man fixar ljudet på Windows SE
 • hur man använder dator högtalare till TV
 • felsökning av en Toshiba Satellite A135-s2356
 • hur till låsa CMOS på en thinkpad 390e
 • Hur gör jag en 750W nätaggregat i en Dell OptiPlex 755?
 • typer av datorprocessorer & vad de betyder