Dator > hur man isär en dator

 • hur man isär en dator


 • Oavsett om du måste flytta datorn till ett annat rum, eller vill helt ta isär den för att sälja eller byta ut några av dess komponenter, nedmontering datorn är en enkel process. Det enda verktyg du behöver är en skruvmejsel, och detta krävs endast om du planerar på att ta några av sina tarmar ut. Alla bitar av kringutrustning ansluten till datorn, som bildskärmar och högtalare, ansluta till din dator på baksidan och helt enkelt måste vara urkopplad. Hårdvaran inuti datorn, som moderkort och grafikkort, kan lätt tas bort efter att ha tagit ut ett par skruvar.

  Du behöver:. .
  Skruvdragare

  Demontering kringutrustning


  1
  Stäng av och ta bort datorn från tornet där det är lagras och vända på det så att du har tillgång till dess baksida. Du kommer att se många trådar ansluten till baksidan av din dator, inklusive kablarna från mus, tangentbord, bildskärm, stickkontakt och externa högtalare.
  2.
  Koppla ur alla dessa enheter från baksidan av din dator. Några av de pluggar-sannolikt den från skärmen-kan vara ansluten till datorn med små skruvar som måste slås med fingrarna för att lossa dem innan du kan dra av dem.
  3.
  Fäst sladdar från unplugged enheter med gummiband eller band vrida och lagra eller flytta delar av utrustning varhelst du behöver.

  Demontering en datorns interna Hardware


  1.
  Koppla ur datorn och koppla bort alla sina externa hårdvara.
  2.
  Hitta skruvarna på baksidan av datorn som Håll fallet sida panel på. Använd din skruvmejsel för att ta bort de skruvar och skjut sidopanelen bort så att du kan se den interna komponenterna i din dator. Lägg datorn på sidan med den öppna sidan uppåt.
  3.
  Touch del av metallram på datorn för att ladda ur eventuell statisk elektricitet du har i din kropp för att undvika att skada datorns komponenter.
  4.
  Leta upp och koppla alla sladdar som kopplar interna bitar av hårdvara till elnätet och moderkortet. Du kanske vill märka kablar med små bitar av tejp så att du kan komma ihåg vad var och en är till för.
  5.
  Ta bort alla skruvar som håller bitar av hårdvara på plats. Nätaggregatet, grafikkort, ljudkort och Ethernet-kort kommer att skruvas fast på baksidan av bilden. Hårddisken och DVD /CD-ROM-enheter kommer att skruvas fast ett fäste systemet mot framsidan av datorn.
  6.
  Dra försiktigt ut grafikkort, ljudkort och Ethernet-kort ur sina spår i moderkortet. Skjut diskenheter ur sina spår i fästsystem och strömförsörjningen från sina områden i den övre baksidan av datorn.
  7.
  Leta reda på och ta bort skruvarna som håller moderkort till datorn fallet och lyft sedan moderkortet ur fallet.
  8.
  Förvara enskilda komponenterna i separata, statisk-fri plast påsar för att undvika att skada dem.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Definitionen av en CD-brännare

Relaterade artiklar


 • Desktop Hard Drive anvisningarna för byte
 • hur du installerar en ny Intel-processor
 • hur man fixar min drivrutin för min brännare
 • hur man använder trådlösa skrivarservern utan en skrivare
 • hur man öppnar en Dell OptiPlex 110 att byta ut delar
 • lägga till ett hi-omvandlaren USB Host till din dator
 • hur du ställer in en trådbunden skrivaren för användning från laptop
 • Felsökning kabelanslutningar
 • hur man rengör en HP LCD-bildskärm
 • hur du ansluter en dator till en 50-tums TV