Dator > hur man bygger datorer från bärgningen delar hemma

 • hur man bygger datorer från bärgningen delar hemma


 • Hem datorer har funnits i decennier. Datoranvändare vill inte bara uppgradera sina maskiner över tiden, men det också blir nödvändigt som tekniken förbättras. Computer hobbykemister kommer att gälla detta och förmodligen har flera dator skelett som ligger runt som en hyllning till denna process. Återvinning dessa gamla maskiner kan vara svårt men kanske inte alltid vara nödvändig. Förutom att en maskin tillräckligt bra för att vara donerat kan du skapa en dedikerad server med reservdelar

  Du behöver:.
  ATX datorlådan.
  ATX nätaggregat.
  ATX eller mini-ATX moderkort.
  CPU.
  CPU kylare.
  Optiska enheten.
  Operativsystemet.
  Hårddisk.
  Tangentbord.
  Mus.
  Datorns bildskärm.
  Grafikkort eller ombord grafikchipset.
  Stjärnskruvmejsel.
  IDE-eller SATA-kablar.
  RAM.

  bygga en dator från Bärgning Delar


  1.
  Isär din fritid datorer. Du måste montera en leverans av kompatibla delar från alla dina reservdelar. Den "saker du behöver" lista kommer att säga varje del som du behöver. Använd dina stjärnskruvmejsel, tar varje komponent av varje datorväska. Ta bort alla optiska enheter, alla hårddiskar, kablar, nätaggregat, grafikkort och moderkort. Processorn (CPU) och minne (RAM) bör kunna komma ut med moderkortet.
  2.
  Nu när du har alla delar separeras i komponent högar och oberoende av andra delar är det dags att analysera dina alternativ. Börja med fallet. Du vanligtvis kommer att vilja det största fallet att du har tillgång till. Detta är vanligtvis ett ATX-stil fallet. ATX och Mini-ATX fall finns olika storlekar och inrymma olika storlek moderkort. Mini-ATX passar i ATX fall, men inte tvärtom. De moderkort kommer att ha markeringar på dem som anger tillverkare och modell. Titta upp dessa på Internet för att avgöra vilken typ av CPU och RAM de använder.
  3.
  När du har bestämt vilka moderkort du ska använda och vilka komponenter som används, är det dags att installera moderkortet i din valda fall. Moderkort installera på rakt motsatta sätt att de är borttagna och kommer att vara enkel att installera. Därefter inspektera alla dina processorer. Välja den snabbaste en (bestäms av dess markeringar) som är kompatibel med ditt moderkort och installera den i din CPU-sockeln. Den största och nyaste kylfläns bör installeras på toppen av din CPU med termiskt fett.
  4.
  Därefter väljer du ditt RAM. Målet är här för att ge ditt system de totala kompatibel RAM. Ditt moderkort har bara ett visst antal RAM slots och kommer endast vara förenlig med vissa typer av RAM (bestämd tidigare). RAM är märkt med sin snabbhet, typ och kapacitet. Välja den kombination av RAM-minne som maximerar dina möjligheter för detta moderkort och installera det.
  5.
  Grafikkortet är uppenbar, eftersom det är det enda kort som ansluter till din bildskärm. Kontrollera märkningen mot Internet-databaser och välja den snabbaste grafikkort med mest minne. Installera den i målet.
  6.
  Välj den största, snabbaste hårddisk (nytt av markeringar) och installera det i ditt fall. Se till att anslutningen typ är samma som finns på moderkortet och på strömförsörjningen. Vid denna punkt, även installera den optiska enheten i fodralet.
  7.
  Installera strömförsörjning i ditt fall och ansluta kablar till alla dina enheter. Detta är en mycket enkel process, eftersom varje komponent tar bara en typ av kontakt.
  8.
  Koppla in din dator i, bifoga det till din bildskärm och slå på den. Sätt ditt operativsystem disk i enheten och redo att installera operativsystemet, eftersom du är klar!


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man fixar ljudet på Windows SE

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en HP 57 bläckpatron
 • hur man gör en mini-cd
 • hur man sätter musik på ett minneskort till en mobiltelefon
 • hur du ställer in en nätverksskrivare utan internetuppkoppling
 • hur du ställer in externa hårddiskar
 • hur man använder en Pocket PC för att ansluta en dator till Internet
 • hur rensa datorn
 • hur man byter en enhet till NTFS
 • hur man raderar en hårddisk magnetiskt
 • installationsanvisningarna för en lcd inverter