Dator > hur du tar bort kylflänsen i en gateway 400sd4

 • hur du tar bort kylflänsen i en gateway 400sd4


 • Kylflänsen i din Gateway 400SD4 är en metall bar som överför värmen borta från datorns CPU (processor), vilket gör det möjligt för din bärbara dator för att köra utan överhettning. Om det finns ett problem med kylfläns, måste det fastställas omedelbart. Om du inte har pengar att ta datorn till en servicetekniker, kan du öppna upp din Gateway dig att byta ut en trasig eller skadad kylfläns. När du öppnar upp din dator, är kylflänsen relativt lätt att hitta

  Du behöver:.
  Skruvmejsel.
  Phillips skruvmejsel.


  1.
  Stäng av Gateway och ta bort eventuella strömkablar kör till enheten. Skjut ut batteriet ur facket på undersidan av datorn.
  2.
  In spetsen på din skruvmejsel i sömmen ovanför "Ins" nyckel, där den tunna plasten tangentbordet ram möter sidan av datorn. Försiktigt bända upp på ramen så att den hoppar ur plats och ta bort den från datorn. Fyra skruvar kommer nu att utsättas precis ovanför tangentbordet.
  3.
  Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort fyra skruvar ovanför tangentbordet. Lyft tangentbordet upp och placera den upp och ner över styrplattan. Koppla den enda tjocka kontakten band från baksidan av tangentbordet och ställa in tangentbordet åt sidan. Metallen tangentbordet behålla panelen kommer nu att exponeras där tangentbord brukade sitta.
  4.
  Använd din Phillips skruvmejsel för att de två skruvarna i mitten av behålla panelen. Leta i slutet av den optiska enheten i det övre högra sidan av datorn. Ta tag i enheten genom sitt slut och dra ut den ur datorn.
  5.
  Lokalisera de två gångjärnen på vardera sidan om din bärbara dator. Dessa gångjärn säkra skärmen till datorn. Avlägsna de två skruvarna på var och en av gångjärn och använda fingrarna för att ta bort plasten gångjärnskåporna. Använd din Phillips skruvmejsel för att de tre skruvarna i mitten av tangentbordet behålla panelen och ta bort behålla panelen. Toppen av svart plast fläkten kommer nu att exponeras i det övre vänstra hörnet av datorn.
  6.
  Koppla enda kabel från sidan av svart plast fläkt som går ner till moderkortet. Använd din Phillips skruvmejsel för att de tre skruvarna på ovansidan av fläkten som håller den till datorn församlingen. Ta bort fläkten från datorn.
  7.
  Stäng av datorn och vänd på den. Använd din Phillips skruvmejsel för att de tre skruvarna sitter på innerväggen av batterifacket och ta bort de nio skruvarna på sidorna av undersidan av datorn. Förvandla din dator med rätt sida upp och ta bort de två skruvarna på vänster om datorns baksida, bredvid skärmen gångjärnet. Öppna datorn och ta bort den enda skruv precis ovanför styrplattan och de två skruvarna i det övre vänstra hörnet av det övre ramen. Ta bort hela toppramen från datorn för att avslöja alla de interna komponenterna.
  8.
  Leta torget metall kylflänsen i det övre vänstra hörnet av datorn. Det är precis intill där du tog bort fläkten. Använd din stjärnskruvmejsel för att ta bort fyra skruvar från sidorna av kylflänsen och ta bort det från din Gateway 400Sd4.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:riktningar för att ändra en lcd ljus i en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP 820 CSE skrivare
 • hur du formaterar en SATA-disk
 • windows vista grundläggande kompatibla skrivare
 • hur du tar bort videodrivrutinerna
 • hur man fixar färgen på en datorskärm
 • laptop dockning fakta
 • hur man fyller en HP 57 bläckpatron
 • Intel Pentium-processor Snabbfakta
 • hur du kan få laptop tillbaka nycklarna på en Toshiba
 • hur man installerar NetZero dsl