Dator > fördelarna av inmatningsenheter

 • fördelarna av inmatningsenheter


 • Dator tekniken fortsätter att utvecklas och gör det möjligt för människor att interagera med datorer mer effektivt. . Mycket av dator-interaktion är möjlig med hjälp av inmatningsenheter --- små elektroniska utrustning som används för inmatning av data eller information i en CPU. Inmatningsenheter finns i en mängd olika typer och bidrar till att skapa ett brett spektrum av arbetsuppgifter som en dator kan åstadkomma.

  Data Entry

  Datorns tangentbord är den vanligaste datorn inmatningsenhet. Denna utrustning finns i en mängd former och storlekar --- allt från tangentbord som är stora och skrymmande för andra som är helt trådlös.

  Vilken form de får, tjänar de alla ett syfte --- ange information i en dator. Det gör det möjligt för människor att utföra många uppgifter, bland annat ordbehandling, rapportering, databashantering, programmering och annat IT-intensiva arbete.

  I användandet

  När världen examen från ett rent textbaserat operativsystem och flyttade till ett grafiskt gränssnitt, blev musen ett av de mest använda inmatningsenheter. Det är en förlängning av tangentbordet, som används för att navigera eller interagera med datorn genom att klicka på en knapp och manövrera en markör. Program blev snabbt mer användarvänligt genom att genomföra peka och klicka navigering för att genomföra kommandon istället för att memorera en kod eller kombinationer av det för att utföra uppgifter.

  Peka-och-klicka-attribut visa sig vara användbart i webb och spel applikationer. En mus och tangentbord kombination tillåter människor att utföra de flesta av de uppgifter som en dator används till.

  Interaktivitet

  Webb-kammar göra datorer mer interaktiva genom att lägga till ett visuellt element under kommunikation med familj, vänner eller affärsbekanta . Lägga ljudingång med hjälp av en mikrofon gör att prata via datorn möjligt. Kombinationen av dessa två inenheter gör videokonferenser möjliga utan användning av high-end-utrustning.

  Andra fördelar

  Inmatningsenheter används för en mängd tillämpningar, inklusive design, detaljhandel och underhållning. CAD-system använder inmatningsenheter för detaljerad bild skapas för arkitektur och industridesign. Streckkodsläsare används nu för många point-of-sale datorsystem, vilket gör kassan snabbare och effektivare. Midi tangentbord används för digital musik och ljudeffekter. Mångfalden av inmatningsenheter ständigt ökar, så att användarna kan utföra fler arbetsuppgifter än någonsin tidigare.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur du lägger till belysning till en dator torn

Relaterade artiklar


 • Hur man väljer en LCD-panel för en dator
 • hur till återvinna förlorade bilder på min pc
 • Dell Latitude D600 information
 • nackdelarna med magnetiskt bläck teckenigenkänning
 • hur man byter remmen på en HP-skrivare
 • Hur konvertera DAT-filer till wmv
 • Systemkrav för att titta på Internet-TV
 • hur man installerar NetZero dsl
 • hur man använder ett minneskort till en mobiltelefon på en bärbar dator
 • lättaste sättet att göra en text kopia av program på en flash-enhet