Dator > diy felsökning och FAQ för en DLP-projektor

 • diy felsökning och FAQ för en DLP-projektor


 • En Digital Light Processing (DLP) projektor gör presentationer levande med sin förmåga att erbjuda skarpa, rena bilder. För det mesta är en DLP-projektor är lätt att installera och använda. Men från tid till annan, kan det vara nödvändigt att felsöka enstaka problem. De flesta felsökning av en DLP-projektor presentation innebär att få en korrekt bild från projektorn till skärmen

  Rutinunderhåll och Vanliga problem

  Rengör linsen med en mjuk trasa om bilden verkar ha fläckar på den. Spraya rengöringsmedel på trasan, aldrig på projektorn. Använd en cirkelrörelse för att rengöra linsen. Rutinmässigt underhåll och rengöring hela enheten med burk tryckluft kan förebygga problem med en DLP-projektor. När du rengöra enheten, hålla tryckluft 6 till 8 inches bort.

  Se till att DLP presentationen projektorn har en tillförlitlig kraftkälla och att den har befogenhet till det. Om det finns ström till maskinen men inget utkast lampa är i drift, säte lampan i sitt rätta läge. Stäng av strömmen till DLP projektor för säkerhets skull medan du kontrollerar lampan. Om det behövs, byta glödlampan.

  Om ingen signal når fram från datorn, kontrollera projektorns insignalen. När du går igenom "Meny"-skärmen på projektorn, prova "RGB 1", "RGB 2" eller "Video". Chansen är en av dessa är rätt ingångssignal. Om inte, kontakta din bruksanvisning. Kontrollera också att datorn har ström och att du ordentligt ansluta datorn till DLP-projektor. Om du fortfarande inte har en signal, försök att se till att uttag för extern bildskärm är korrekt inställt. Trycker samtidigt på "FN" tangenten medan du trycker på "F5"-knappen. På vissa datorer är det den "F7"-knappen. Tillåt en sekund eller två mellan trycka på knapparna för skärmen för att uppdatera.

  få en fullständig bild på filmduken som motsvarar upplösningen på projektorn för att den i datorn. Justera Keystone på projektorn kan också förbättra vertikala bilder på filmduken.

  DLP-projektorer fungera med en fjärrkontroll under presentationer. Om du har problem med fjärrkontrollen, se till att batterierna är laddade. Också direkt den infraröda strålen på fjärrkontrollen till rätt plats på DLP-projektor.

  Om bilden färg eller nyans är inte rätt, göra justeringar. Projektorer kommer med fabriksinställningar, och de flesta användare aldrig ändra dessa, även om bilderna kan vara skarpare och mer färgrik.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:full storlek vs bärbara mini

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en Dell dator tillbaka till fabriken färsk
 • ominstallation av en CD-ROM-enhet
 • hur man installerar en Bluetooth-adapter i en Epson RX620 skrivare
 • Hur kan jag köra två grafikkort samtidigt?
 • tech information om SanDisk
 • hur man avveckla en HP Pavilion ze
 • fördelarna av en mobil datorsal
 • hur du skannar till ett dokument på en Dell 944
 • hur man använder scannern på en HP PSC 1401 skrivare
 • hur till göra min trådlösa USB-kort långdistans