Dator > Vilka är likheterna i en PC och en Mac?

 • Vilka är likheterna i en PC och en Mac?


 • Det finns olika typer av persondatorer som finns idag. . Det finns olika sätt att kategorisera dessa olika typer av datorer. Ett sätt att göra detta innebär att gruppera alla av dem i två kategorier, en kategori som datorer från Apple. En sådan dator är allmänt beskrivs som en Mac. Den andra kategorin omfattar i stort sett vilken dator som helst inte gjort av Apple. Alla personliga datorn från den andra gruppen av många tillverkare skulle bli känd som en dator.

  Operativsystem

  före släppet av Intel-baserade datorer från Apple, det var en mycket bredare skillnad mellan operativsystemet kapacitet PC och Mac-datorer. Idag, både en Mac och en del PC-datorer kan köra antingen en Windows-operativsystem, ett Linux-operativsystem eller en Apple operativsystem. Windows och Linux är vanliga på en PC, men Apple operativsystem kan det vara svårare att installera. Apple har en historia av att göra det svårare för PC-användare att köra Apples operativsystem på en annan tillverkares PC, även om de ibland är kompatibla. Dessutom, även när du kör den primära operativsystem som Mac och PC levereras med, det finns många likheter mellan Windows och den moderna Mac OS. Både Apple och Microsoft har lånat och lärt av varandra på något sätt.

  Hardware

  Den moderna Mac är i grunden en PC från Apple. Så fort Apple bytte till Intel-processorer, började företaget frakt datorer enkelt kan köra ett Windows-operativsystem. Det finns både Mac-datorer och PC-datorer med Intel-CoreDuo eller en Core2Duo-processor. Båda typerna av datorer använder hårddiskar, RAM och andra komponenter som kan bytas mellan en PC eller en Mac. Det enda möjliga problemet med att installera några PC-komponenter i en Mac är om Apple eller tillverkaren stöder hårdvara med en drivrutin för operativsystemet. Båda datorerna har också liknande moderna hamnen anslutningar. Dessa inkluderar USB och Firewire.

  Programvara

  Det finns många populära program som utvecklats för både Windows operativsystem frakt på en PC och även Mac OS frakt på en Mac. Det finns många versioner av Microsoft Office Productivity Suite, t. ex. Word och Excel. Det finns också flera upplagor av Adobes sortiment av produkter tillgängliga för båda operativsystemen. Detta inkluderar sådana populära grafik programvara som Photoshop och Illustrator, förutom många andra professionella program. Skapa innehåll och multimedia produktion är möjlig på båda plattformarna. En del datoranvändare kan välja att använda både en PC och en Mac-dator eller köra både Windows och Mac OS på en dator.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man ansluter en strömbrytare

Relaterade artiklar


 • hur man fyller en HP 57 bläckpatron
 • hur du ändrar LCD på en Vaio PCG-fx
 • hur man byter remmen på en HP-skrivare
 • felsökning av en windows virtuellt tangentbord
 • felsökning av en mikro trådlös optisk mus
 • Hur berätta om data återhämtning från din dator är möjligt
 • instruktionerna för att installera ny strömförsörjning på HP Windows Me
 • hur du ändrar inställningar på mitt GeForce grafikkort
 • hur man gör hörlurarna i en mikrofon
 • hur man kommer åt minnet under en Toshiba laptop tangentbord