Dator > Vilka är fördelarna med en dubbel processor?

 • Vilka är fördelarna med en dubbel processor?


 • I den moderna världen av datorer, kan datoranvändare ibland göra allt för att öka hastigheten på sina stationära datorer och servrar. . Ett av de främsta sätten att öka hastigheten genom att uppgradera datorns viktigaste processor, även känd som CPU, eller Central Processing Unit. Ett av de relativt avancerade sätt att uppgradera en dators processor är genom att helt enkelt lägga till en andra processor till datorn, om moderkortet stöder det. Detta är känt som en dubbel processor konfiguration.

  Speed

  Den främsta nyttan och anledningen till att en dubbel processor konfiguration är i allmänhet valt är för grundläggande faktor i hastighet. Hastigheten ökar från att lägga till en andra processor kan vara relativt fenomenal i jämförelse med en enda processor dator. Ibland kan en datoranvändare kommer att ha ännu mer processorhastighet än i dag i en enda processor konfiguration, så att lägga till en andra processor kan vara en av de bästa alternativen för att uppnå en hastighet ökar. Ett operativsystem för datorer måste dock stödja en dubbel processor konfiguration för andra processorn att faktiskt vara tillgängliga för program att använda. Även en dubbel processor konfiguration avsevärt ökar hastigheten, har dubbla det inte processorkraft.

  Multitasking

  Ytterligare en intressant fördel en dator med en dubbel processor konfiguration inom multitasking. Många datoranvändare kanske inte inser att de faktiskt kan tilldela ett program att köra på en processor på en med dubbla processorer dator. Detta innebär att till exempel kan en video kodning ansökan att arbeta i bakgrunden kodning på en film på en processor i en dator, medan en datoranvändare använder andra processorn att spela ett spel eller göra något mer produktiva. Använda en dator på det här sättet gör att en datoranvändare att få mycket mer gjort samtidigt. Det är nästan som att ha två datorer i en och kan vara en av de mest användbara fördelarna med en dubbel processor konfiguration.

  Virtualisering

  Operativsystem Virtualisering är en av de mest populära, banbrytande koncept för moderna datorer är . Virtualisering är möjligheten att köra flera operativsystem på en dator samtidigt. Detta innebär att en datoranvändare kan Windows och Mac OS, Linux eller en rad andra operativsystem samtidigt utan att behöva starta om en dator. Virtualiseringsprogram princip emulerar hårdvara och verkar ett operativsystem som kör inne i ett annat operativsystem, som om det var nakna hårdvara istället för mjukvara. I en dubbel-processor konfiguration kan ett operativsystem tilldelas var och en av processorer. Det gör att varje av de två operativsystemen för potentiellt köras i hastigheter relativt jämförbara med två enda processor datorer.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur ta reda på vad moderkortet jag har installerat

Relaterade artiklar


 • hur du lägger upp foton till din dator
 • Hur man känner igen när dokumentskanning är nödvändigt
 • hur man uppgraderar en dator för att bearbeta kundorder
 • Hur man testar en bärbar LCD-omriktaren
 • Avboka windows xp jobb print
 • hur reparera Audio & Video på en dator
 • ominstallation CD förare
 • hur du uppdaterar radeon grafik drivrutiner
 • hur man installerar en Lexmark Z600 skrivare på en Windows XP utan en CD
 • typer av bärbara datorer