Dator > Vad gör en SCSI RAID controller?

 • Vad gör en SCSI RAID controller?


 • En Redundant Array av billiga diskar (RAID) Controller är en enhet som hanterar datorns hårddiskar. En RAID är ett lagringsutrymme metod som möjliggör bättre prestanda och kapacitet. En SCSI RAID Controller använder Small Computer System Interface, som vanligen är begränsad till företag servrar. RAID-styrenheter för persondatorer typiskt använder en SATA-eller Serial ATA-gränssnittet. De flesta SCSI RAID-styrenheter också kan vara värd SATA-enheter via en modularkontakt.

  RAID Arrays

  En RAID array konfiguration kan ge betydande förbättringar av tillgång gånger, samtidigt läser eller dataredundans. RAID arrayer kan kombinera en uppsättning av diskar och distribuera data över dem som "ränder", förbättra tillgången tid och läshastigheter. Hålla identiska uppgifter om mer än en skiva kallas "spegling", som ger redundans i händelse av diskfel. RAID-styrenheter är också i stånd att beräkna och skapa "paritet" möjliggör omräkning och återställande av förlorade data.

  RAID 0

  Randig diskar utan fel skydd omfattas som i RAID 0. Denna konfiguration tillåter maximal hastighet, prestanda och lagringskapacitet genom att offra redundans. Om en disk i RAID 0 misslyckas, är hela volymen förlorade. RAID 0 bör endast användas för noncritical data där felet skydd inte är nödvändigt.

  RAID 1

  En speglad matris utan skiktning kallas RAID 1. Data dupliceras på varje disk i arrayen. Läs prestanda är hög, då varje enhet oftast är tillgänglig samtidigt. Skriva till en RAID 1 array ådrar sig en liten straff, eftersom data skrivs till varje disk. En RAID 1 array har inga fördelar för lagringskapacitet, eftersom varje extra hårddisk för att lagra samma data.

  RAID 3

  Denna konfiguration ränder data över alla tillgängliga diskar, minus en. RAID-3 använder den sista skivan för dedikerade paritet, som kan återställa en enda skiva misslyckande. Som en randig array, läshastighet och tider tillträde är höga, men skrivhastigheter hindras av den paritet beräkningen. RAID 3 lagringskapacitet är summan av alla enheter, minus Paritetsdisken.

  RAID 5

  Hellre än att ha en dedikerad disk för fel skydd, RAID 5 ränder både data och paritet över varje skiva. I händelse av en enda diskfel, de återstående diskarna har tillräckligt paritet att återställa förlorad data. Läs prestanda är hög, men skrivhastigheter är flaskhals av behovet att generera paritet för varje skiva. Det är lagringskapacitet liknar RAID 3.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:hur man ändrar lösenord för en Apple Mac laptop

Relaterade artiklar


 • hur man uppgraderar en dator till DVD-ROM
 • hur man bygger ett SLI gaming dator
 • hur man ansluter en IBM laptop till en Canon PIXMA MX310 skrivare
 • hur man fixar papperet foder på en Brother-skrivare
 • hur man installerar minne i en Power Mac G4 med dubbla 533
 • hur man använder Canon PIXMA iP4300
 • hur man återställer nivåerna skrivarbläck på en Lexmark 5400
 • hur man skapar och format en startdiskett
 • hur man bygger en arbetsstation pc
 • hur man kan återställa en Dell dator tillbaka till fabriken färsk