Dator > Skillnaden mellan AMD Athlon & Pentium

 • Skillnaden mellan AMD Athlon & Pentium


 • AMD (Advanced Micro Devices) Athlons och Intel Pentium är både en typ av centralenhet (CPU) för datorer. Processorer är hjärnan i datorn, och ansvarar för alla bakom kulisserna arbetet datorn gör att köra ett operativsystem och annan programvara. AMD och Intel varje erbjuda konkurrenskraftiga familjer av mikroprocessorer. Athlon och Pentium är varje företags respektive viktigaste produkter för stationära och bärbara datorer

  Vad är en CPU?

  En processor är en speciell typ av mikroprocessor som varje dator använder. Precis som din hjärna reglerar kroppens frivilliga och ofrivilliga funktioner, reglerar en CPU hur och när datorn kör olika typer av programvara. Processorn kommer att köra programvara självständigt eller med användarens input. Det kommer då att ta in, bearbeta den och "skriva tillbaka" till programvaran.

  Processorer normalt betygsatt av hastighet. Ett sätt att mäta denna hastighet mäts i antalet instruktioner den kan hantera under en sekund. Detta kallas för klockfrekvens och är allmänt mäts i gigahertz (GHz). En 1 GHz processor kan bearbeta en miljard instruktioner per sekund.

  Intel Pentium

  Intel Pentium-processorer var har följts upp i 80486 processorn. Den första Pentium släpptes på marknaden 1993. Pentium-processorer så småningom upp i flera rader. Nybörjar Pentium stämplades som Celeron-processorer. Core Solo och Core Duo var medel-till high-end konsument-processorer. Xeon var high-end arbetsstationsklass processorer. Tolapai är namnet på det integrerade systemet på ett chip processorer.

  Intel har utvecklat en Pentium-processor för olika typer av elektronik. Produkten har använts i high-end arbetsstationer för vetenskapliga, videospel och mobiltelefoner.

  AMD Athlon

  AMD var den mest framgångsrika konkurrenten till Intel i "x86" marknad utrymme. x86-processorer började som olika tillverkare försök att bygga en CPU som var kompatibelt med Intel 80486. Genom att bygga en processor som verkade i stort sett fungerar på samma sätt en 80. 486, säkerställs tillverkarna deras processorn kan köra Microsoft Windows.

  AMDs Athlon var den viktigaste konkurrenten till Intel Pentium uppföljning till 80. 486. Båda var till stor del utformade för att köras på datorer med Windows operativsystem. AMD marknadsfört sina K5 och K6-processorer mot tidig Pentium. År 1999 lanserade AMD Athlon att konkurrera med Pentium III-processor.

  Medan K5 och K6 var ofta uppfattas som sämre än den Intel-processorerna de tävlade mot var Athlon konkurrenskraftig i prestation, och allmänhet billigare än motsvarande Pentium.

  Hur är Athlons och Pentium Lika?

  Pentium och Athlon mikroprocessorer är likadana i ett viktigt sätt. De båda köra operativsystem som utformas för att köras på Intel x86-arkitekturen. För konsumenterna innebär detta att de både kommer att köra alla närvarande stöds versioner av Windows och andra X86 operativsystem, exempelvis de olika distributioner av Linux. Eftersom dessa mikroprocessorer är kapabel att köra populära dessa operativsystem, de är också kan köra de mest populära fritids-och produktivitet programvara.

  Hur Athlons och Pentium åt?

  Skillnaderna mellan marker är många. De är en helt annan mikroprocessor design. "PIN-ut" eller hur processorn ansluts till moderkortet är också helt annorlunda. Detta innebär att varje processor måste använda en annan typ av moderkort. Athlon processorer har också en inbyggd minneskontroller medan Intel-kretsarna förlita sig på en minneskontroller på moderkortet. Detta innebär teoretiskt, bör en Athlon kunna skriva till datorns minne snabbare än en Pentium. De två chips har också viktiga skillnader i multimedia instruktionsuppsättning. Athlons använda AMD: s 3D Nu, tillsammans med Intels SSE2 (Streaming SIMD Extensions 2) och SSE3. Pentium använda SSE1, SSE2 och SSE3. Dessa särskilda anvisningar om hur datorn hanterar processorkrävande uppgifter såsom byggnation 3D-objekt för spel och applikationer teknik.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Felsökning av en Trådlöst DVR

Relaterade artiklar


 • typer av växla nycklar
 • Hur får man en cd från en dator med någon makt
 • hur man hämtar filer från disketter
 • full storlek vs bärbara mini
 • hur man outplåner hög täthet disk
 • hur man byter en ze4500 CMOS-batteriet
 • Hur kan jag titta på TV på min Dell laptop?
 • hur du fyller bläckpatronen för Kodak EasyShare 5500-skrivarserien
 • hur man ansluter en Compaq Presario 5000 datorn till en TV
 • hur man fixar färgen på en datorskärm