Dator > vad är beskrivningen av en DVI-kontakt?

 • vad är beskrivningen av en DVI-kontakt?


 • DVI, förkortning för "Digital Video Interface" är en form av anslutningskabel används för att ansluta en video grafikkort och en platt LCD-skärm. DVI-tekniken återfinns i några hemelektronik också. Några top-end DVD-spelare och tv har DVI-kontakter, även om de flesta använder en HDMI-gränssnittet

  Data Display Working Group

  Data Display Working Group (DDWG) skapade DVI-format. Den DDWG är en organisation startade av medlemmar av Intel, Compaq, Fujitsu, Hewlett Packard, IBM, NEC och Silicon Image. Som en arbetsgrupp, den har en öppet medlemskap för alla i den digitala displayen branschen. Enligt DDWG hemsida, är deras målsättning "att leverera en robust industri-specifikationer baserade på Open IP som definierar det digitala gränssnittet mellan digitala displayer och hög PCs prestanda. " DVI 1. 0-specifikationen är den standarden. Specifikationen kärnteknologi är Silicon Image för byte Minimerad olika signalsystem.

  DVI format

  finns mer än en typ av DVI-kontakt. Men alla DVI-kontakter har vissa gemensamma drag. De använder tillplattad stift, i stället för traditionella runda stift. Dessa stift verkar tvinnade när de ses i vinkel.

  Alla DVI-format använder detta "låg kraft helix"-kontakt.

  DVI-D-format gränssnitt har 24 av dessa LFH stift, och en enda, separat, större offset marken bar. DVI-D-kontakter bara bära en digital signal.

  DVI-I-format gränssnitt har 28 stift. De extra fyra stift runt om i offset marken bar möjliggöra DVI-I-format att bära digitala och analoga signaler. (Se referens 1)

  Vissa tillverkare producera enheter med DVI-A-kontakter. Detta är inte en del av DDWG specifikationen för DVI, men stöder att ansluta en VGA-enheten ska ansluta till en DVI-I gränssnitt.

  Singel eller Dual Link

  både DVI-D och DVI-I kontakter komma i singel och dual-link format. Enda länk kontakter innehålla en TMDS-sändare, medan dual link-kontakter innehåller två. Fördubbling av antalet sändare fördubblar kopplingens överföring styrka, snabbhet och signalkvalitet.

  Kabellängd

  Enligt DDWG specifikation, DVI utrustning måste hålla signal på 16 meter i längd. Tänk dock att DVI specifikationen är ett minimum riktlinje, och att tillverkarna lägger ut starkare sändningar kort och större skärmar.

  Om du använder en DVI kabel efter 16 meter, är det möjligt att uppleva signalförlust . Signalförlust visar på ett minimum som fastnat pixlar eller artefakter på skärmen. En högre grad av signalförlust kan leda till att ingen signal alls. Användning av DVD-I kablar kan mildra signalförlust till viss del, men visar försöker använda en extremt lång kabel kan byta till den analoga signalen också transporteras på tråd, förbi den skarpa digitala bilden.

  Vilken kabel som passar mig ?

  DVI-kontakter är alla dubbel-hane. Kontrollera DVI-portar på datorn och bildskärmen för att avgöra vilken typ av DVI-kabel du behöver. Om någon av dina kontakter är en DVI-D en behöver du en DVI-D kabel. Om någon av dina kontakter är en DVI-A en, behöver du en DVI-A-kabel. Om båda enheterna har DVI-I kontakter kan du använda någon DVI-kabel men bör använda DVI-I, för optimal prestanda. />
  När du ansluter en DVI-enhet till en VGA-enhet behöver du en DVI /VGA adapter, eller en speciell DVI till VGA-kabel.

  Det finns ingen enskild kabel som kan ansluta en analog enhet till en digital en. För att ansluta dem behöver du ett separat, som drivs, omvandlingsanordning.


Previous:hur man lämnar in en iPhone app online Next:Hur man laddar ner musik till ett hopp enhet

Relaterade artiklar


 • hur man kan förhindra en förlust i batteriet
 • hur man installerar skrivaren en HP 5610 allt-i-ett
 • hur man reparera en bakgrundsbelysningen på en LCD-skärm
 • hur du aktiverar en digital skylt i kommandotolken
 • hur man installerar ett minneskort i en Dell
 • hur man ansluter en Dell Inspiron 8600 till en TV
 • hur till återvinna förlorade bilder på min pc
 • hur man ansluter HP laptop tv s-video
 • hur man kan återställa en Dell dator tillbaka till fabriken färsk
 • hur ett moderkort går dåligt i en ny laptop